Grozni'de şiddetli çatışma

Grozni'de şiddetli çatışma

Çeçenistan’ın başkenti Grozni'de dün gece büyük bir patlama ile başlayan çatışmalar hala devam ediyor. Son haberlere göre Groznıy’de olağanüstü hal ilan edildi.

Çeçenistan’da dün akşam saatlerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Silahlı grupların Groznı’ye girdiği ve güvenlik güçleri ile girdiği şiddetli çatışmaların hala devam ettiği bildirildi. Resmi kaynaklar ölü sayısını 4-5 kişi olarak ifade ederken, gelen görüntülerde ise çok şiddetli çatışmaların yaşandığı görülüyor.

Groznıy basın evi dün gece direnişçiler tarafından ele geçirildi. Bölgeye zırhlı araçlar dahil çok sayıda silahlı gruplar sevk edildiği gelen bilgiler arasında. Sabaha doğru basın evinde yaşanan çatışmalar dindi. Ancak, basın evine tanklarla ve ağır silahlarla saldırıldı. Basın evi kullanılmaz hale geldi. Hala Groznıy basın evindeki yangın devam ediyor.

Kadirov’dan gece yarısı açıklama

Kadirov gece yaptığı açıklamada, 15-17 dakikada operasyonu bitireceklerini duyurmuştu. Ancak, Groznıy’deki çatışmaların hala devam ettiği yönünde bölgeden gelen bilgiler Kadirov’u yalanlıyor. Groznı’ye giriş çıkışlar durduruldu.

Son alınan bilgilere göre, çatışmalarda çok sayıda asker ve polis öldürüldü. Groznıy 9 Nolu hastaneye 70 civarında ölü getirdikleri bildiriliyor.

Alınan son bilgilere göre, bir grup 20 Nolu okula girdi ve okul etrafında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

Kadirov’un zulüm ve baskılarına karşı ayaklandık

Groznıy’e saldırı gerçekleştiren gruplardan yapılan açıklamada ise, “Kadirov’un halka yönelik yaptığı zulümler ve özellikle kadınlara el uzatmaları mücahitler tarafından tahammül edilemeyecek safhaya gelmişti. Biz Emir Hamzat’ın emriyle istişhad operasyonu başlattık.” ifadeleri yer aldı.

Bölgeden gelen bilgilere göre, Groznıy’e yaklaşık 100 bazı kaynaklara göre ise 400 yüz kişilik grup girdi.

Kadirov'un acil olarak Moskova’ya uçtuğu belirtiliyor. Putin ise, Groznıy’de her şeyin yolunda olduğunu ve Groznıy merkezinde Rus askerlerin bulunmadığını, yerel güvenlik güçlerinin Rus askerlere ihtiyaç duymadan operasyonu tamamlayacaklarını söyledi. Ancak çatışmalar bölgeden bölgeye sıçrayarak devam ediyor. Groznıy halkı sabah saatlerinde şehri terk etmeye kalktı ancak yolların kapatılmasından dolayı halk Groznıy’den çıkamıyor. (Riyad Makayev - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler