Güçlü bir aile kurumu yoksa yok oluşunuz mukadderdir

Güçlü bir aile kurumu yoksa yok oluşunuz mukadderdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne kadar zengin olursanız olun, şayet toplum olarak varlığınızı devam ettirecek sosyal doku, yani güçlü bir aile kurumu yoksa yok oluşunuz mukadderdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen "Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şûrası"nda katılımcılara hitap etti.

Konuşmasında ailenin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadının kucaklayıcılığı, kollayıcılığı, şefkati, merhameti, dirayeti olmadan aile kurumunun ayakta kalmasının mümkün olmadığını kaydederek, "Bugün gelişmiş ülkelerin en büyük sorunu, aile kurumunun kimi yönleriyle tamamen, kimi yönleriyle kısmen yıkılmış olmasıdır. Türkiye gibi en üst gelişmişlik düzeyine yaklaşan ülkeleri bekleyen en büyük tehlike de aile kurumunun sarsılmasıdır." sözlerine yer verdi.

"Kadını aileden koparmaya yönelik her hamle bizatihi insanlığın kendisini hedef alıyor demektir"

"Kadını aileden koparmaya yönelik her hamle bizatihi insanlığın kendisini hedef alıyor demektir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Sosyal Gelişim Bakanları Toplantısında tüm bu konuları ele aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geleceğe güvenle bakabilmek için maddi gelişmişlik düzeyimizin artışı ile aile kurumu arasında güçlü bir bağ kurmak mecburiyetindeyiz, aksi takdirde akıbetimiz diğerleriyle aynı olacaktır. Batıda yükselen yabancı düşmanlığının gerisindeki sebeplerden biri de aile yapısının aile yapısının yıkılması sebebiyle nüfuslarının azalıyor olmasından kaynaklanan endişedir. Ne kadar zengin olursanız olun, şayet toplum olarak varlığınızı devam ettirecek sosyal doku, yani güçlü bir aile kurumu yoksa yok oluşunuz mukadderdir" dedi.

Siyasetin, eğitimin, çalışmanın ve kariyerin kadının aile içindeki önemini ortadan kaldırmayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam tersine donanımı artan, ufku genişleyen kadınların ailelerine çok daha güçlü bir şekilde sarılacaklarını kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler