Gülen Örgütü'nden HÜDA PAR ve Hizbullah'a İftira

Gülen Örgütü'nden HÜDA PAR ve Hizbullah'a İftira

Gülen Örgütüne bağlı Aksiyon Dergisi yayınladığı ‘Kürt Siyasetinde Çok Ses, Tek Sonuç’ başlıklı yazıda HÜDA PAR ve Hizbullah’a iftirada bulundu.

Gülen Örgütüne bağlı Aksiyon Dergisi, Haşim Söylemez imzasıyla yayınladığı ‘Kürt Siyasetinde Çok Ses, Tek Sonuç’ başlıklı yazısında HÜDA PAR ve Hizbullah’a yönelik iftirada bulunurken, PKK/BDP’yi Kürtlerin tek temsilcisi olarak göstermeye çalıştı.

Çatışma çığırtkanlığına soyundu

Türkiye’de kaos ortamı oluşturma gayreti içerisine giren Gülen Örgütü, hak ve özgürlük sorunları bakımından Türkiye’de bunalım yaşandığını aktararak yazıya başlıyor. 17 Aralık operasyonları ile arkasından gelen tayinler yüzünden hareketli günler geçtiğini yazan Aksiyon, “dershanelerin kapatılmak istenmesiyle başlayan tartışmalar dikkatleri iç siyasete kanalize ederken ülkenin dış dünyada güç kaybettiği iddia ediliyor. TESEV'in son araştırmasına göre, Ortadoğu'da Türkiye'nin 'model ülke' olduğu algısı giderek düşüyor. Terör sorununu ortadan kaldırmak için başlatılan açılım sürecinde ise KCK-PKK yöneticileri "Adım atılmazsa savaş başlar." gibi tehditler savuruyor. Bu süreçte Güneydoğuda yeni Kürt hareketleri ortaya çıkıyor, partileşme adına adımlar atılıyor. Gelişmeler Güneydoğuda bir taraftan heyecana diğer taraftan da tedirgin bir bekleyişe yol açıyor. "Ortaya çıkan siyasi oluşumlar, yeni bir çatışma kulvarı açar mı? Bu hareketler BDP karşısında başarılı olur mu? Hizbullah-PKK arasındaki çekişme yeni çatışmalara sebebiyet verir mi?" gibi sorular gündeme geliyor. İddialara göre, Hizbullah menşeli bir parti olan HÜDA-PAR ile PKK'nın BDP'si arasında bir çekişme şimdiden başladı” şeklinde yazdı.
 

HÜDA PAR ve Hizbullah’a İftiraya devam...

Kurulduğu günden beri PKK/BDP ile derin yapılar tarafından sürekli saldırılara uğrayan, hiçbir şiddet olayına karışmadığı gibi itidallı davranarak şiddetten uzak duran HÜDA PAR’ı şiddetin bir tarafıymış gibi göstermeye çalışan Aksiyon, “HÜDA-PAR seçim süreci boyunca eskisi gibi meydanı BDP'ye bırakmak istemiyor. Parti bölgede köy köy dolaşıp siyasi propaganda yapıyor ve herkesi korkmadan sandığa gitmeye çağırıyor. 'Dindar' Kürtler üzerinde etkili olmaya çalışan Hizbullah, BDP'nin Marksist söylemlerini kamuoyu ile paylaşıyor. İki gaip arasında alttan alta devam eden sürtüşmenin, Hizbullah'ın silahlı kanadını yeniden ortaya çıkardığı ileri sürülüyor. Gerilimin seçim günü ve sonrasına da sarkacağı ifade ediliyor. Bu iddia doğruysa bölgede yeni bir kaos ortamı oluşabilir.

Bölgede son tahlilde biraz etkin olabilecek tek parti HÜDA-PAR. Seçim çalışmalarını hızlandıran parti kendi adaylarıyla seçime girecek. Partinin hedefi, ortada kalmış Kürtlerin oyunu almak. Dinî bir söylem kullanan parti dindar Kürtlerin gönlünü de almak istiyor. Ancak önündeki en büyük handikap dirsek temasında bulunduğu Hizbullah'ın geçmişteki cinayetleri” şeklinde yazdı.

Aksiyon HÜDA PAR’ın Başbakan ile görüşmesini de çarpıttı

Aksiyon, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini hazmedemeyen çevreler gibi gerçekle alakası olmayan ifadelere de değinerek, “Parti PKK'nın tehditlerine aldırış etmeden siyaset sahnesinde Kürtlerle buluşmak istiyor. Bunu bir avantaj olarak değerlendirirken, AK Partinin de 'sistemin partisi' olduğu söylüyor, üstü kapalı olarak, iddiaya göre parti seçimde en ücra köylere kadar gidip sandık denetimi yapacak. Fakat yerel seçimde bunu kendilerinden çok AK Parti için yapacakları ileri sürülüyor. Bu konunun Ankara'da Başbakan ile gerçekleşen görüşmede kararlaştırıldığı ifade ediliyor” diye yazdı.

"HÛDA-PAR otoriter İslamcı bir parti"

Tuhaf değerlendirmeleriyle tanınan Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü’nin yorumuna da yer veren Aksiyon, “Tarih ve siyaset dışına itilmiş üretici ve yönetici kesimlerin tarih sahnesine çıkması gerekir. Bulunduğumuz aşamada BDP'ye alternatif olacak bir Kürt partisi yok. HÛDA-PAR otoriter İslamcı bir parti olarak belli bir güce sahip. Ama kendisini bir Kürt partisi olarak tanımlamadığı gibi, genel anlamda bir Kürt partisi olarak da kabul gören bir durumda değil. PKK/BDP'ye alternatif ve ona karşı etkili olacak parti, Kürt yönetici ve üretici sınıflarının oluşturacağı bir hareket olabilir. Kemalistler karşısında, Türk halkının oluşturduğu alternatif sivil ve demokratik hareketin, Kürtler tarafından da kurulması gerekir. Şu anki hareketliliğin ciddi bir karşılığı yok.

"Siyasi cinayetler olabilir"

Bölgede etnik yapıya dayalı siyasi hareketlerin ortaya çıkması beraberinde bazı riskleri getiriyor. Darbe (12 Eylül) öncesinde Kürt hareketleri arasında başlayan ve PKK'nın önemli liderlerinin öldürmesiyle son bulan suikastlar dizisinin yeniden yaşanacağı ileri sürülüyor.

O dönemde Şanlıurfa, Gaziantep, Ağrı gibi yerlerde çok sayıda siyasi lider öldürülmüştü. Yakın geçmişte Diyarbakır'da öldürülen Hikmet Fidan'ı unutmamak gerekir. Fidan yeni bir parti çalışması için bulunduğu Diyarbakır'da öldürülmüştü” ifadelerine yer verdi.

Aksiyon yazının tamamında PKK/BDP’nin geçmişten bugüne kadar olan seyrini yazarak Kürt siyasetinde tek sonuç olduğunu vurgulamaya çalışırken Gülen Örgütü'nün yeni hesaplar içinde olduğunu gösterdi. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.