"Gülencilerin Yunanistan planı çökertildi"

"Gülencilerin Yunanistan planı çökertildi"

FETÖ yapılanmasının Yunanistan'a adamlarını sokarak örgütlenme planının Yunan güvenlik birimlerince çökertildiği öne sürüldü.

Yunan polisinin, Yunanistan'a kaçan FETÖ üyelerinin konaklaması için konut şebekesi kuracağı öne sürülen üç Türkiye asıllı ABD vatandaşının ülkeye girişlerini engellediği iddia edildi.

Yunan Kathimerini gazetesinin haberinde, geçen pazartesi günü ABD'den Atina'ya gelen Türkiye kökenli üç ABD vatandaşının Atina Uluslararası Havalimanı'nda durdurulduğu ve ulusal güvenlik gerekçesiyle ABD'ye geri gönderildiği bildirildi.

Olayın, hassasiyeti nedeniyle sadece birkaç hükümet yetkilisinden oluşan küçük bir grup tarafından bilindiği ve büyük gizlilikle ele alındığı kaydedildi. Üç şüphelinin polise verdikleri ifadede kendilerini sivil toplum kuruluşu çalışanı ve emlak yatırımcısı olarak tanıttıkları, "mültecilere barınma imkanları oluşturmak ya da daha geniş yatırım planları çerçevesinde emlak satın almak istediklerini" söyledikleri belirtildi. Haberde ayrıca Yunan hükümet yetkililerinin, özellikle Türk-Yunan ilişkilerinin gergin olduğu bir dönemde, FETÖ üyelerinin organize bir şebeke oluşturmalarının ulusal çıkarlara tehdit oluşturacağını düşündükleri değerlendirmesi yer aldı.

Gazete, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından çoğu FETÖ'cü olmak üzere iki bini aşkın Türkiye vatandaşının Yunanistan'a iltica başvurusunda bulunduğu bilgisini de verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.