Güler ailesi başlarını sokacak bir ev istiyor

Güler ailesi başlarını sokacak bir ev istiyor

Erciş'in Çelebibağ beldesinde başkasına ait mutfaksız, banyosuz ve tuvaletsiz bir evde ikamet eden 7 kişilik Güler ailesi, yetkililerden başlarını sokabilecekleri bir ev istiyor.

VAN - Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağ beldesi İnönü Mahallesi'nde ikamet eden 7 kişilik Güler ailesi yıllardır mutfak, tuvalet ve banyosu olmayan baraka gibi iki odalı bir evde yaşamlarını sürdürüyorlar. Herhangi bir gelirlerinin olmadığını belirten aile kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

 

İnönü Mahallesi Çok Programlı Çelebibağ Lisesi'nin arkasında bulunan baraka tipi evin kendilerine ait olmadığını belirten aile fertleri, özellikle kış aylarında donma tehlikesi geçirdiklerini ve banyoları olmadığı için ahırda banyo yapmak zorunda kaldıklarını belirttiler.

 

Mutfak, banyo ve tuvalet yok!

Kışın donma tehlikesi geçirdiklerini belirten evin hanımı Filiz Güler, "5 çocuk annesiyim. 2 çocuğum hasta. Eşimin bir eli sakat olduğu için çalıştığı işyerinden çıkarıldı. 10 bin TL'ye yakın bir borcumuz var. Yıllardır içinde yaşadığımız 2 odalı evde mutfağımız, banyomuz ve tuvaletimiz yok. Çocuklarım hastadır ve çocuklarıma giydirecek elbise bile yok. Yetkililerden halimizi görmelerini istiyoruz" dedi.

 

"Çocuğumun başını ahırda yıkıyorum"

Çocuklarının banyolarını barakanın yan tarafında bulunan at ahırında yaptığını aktaran anne Güler, "Çocuklarımın başını yıkayabileceğim bir yer bile yok. Az önce başını at ahırında yıkadım. İstiyorum ki yetkililer bu duruma bir el atıp bu mağduriyetimizi gidersinler" diye konuştu.

 

Yetkililere bildirmelerine rağmen kendilerine kömür yardımı dışında herhangi bir yardımda bulunulmadığını söyleyen oğul Serhat Güler (16) ise, "Okuduğum okula İlçe Kaymakamı geldi. Sıkıntılarımızı dile getirdiğimiz bir yazı verdim kendisine. Bize 'Cuma günü gelin' dedi. Gittiğimizde durumumuzla ilgili 3,5 puan aldığımızı, bu puan için kömür yardımı çıktığını, ancak babamın yaşı 46 olduğu için bize yardım veremeyeceklerini söylediler" şeklinde konuştu.

 

Öte yandan Ağrı'nın Patnos ilçesinden yaklaşık olarak 10 yıl önce Erciş'e gelen ailenin yıllardır bu evde kaldığı ve 5 çocuklu aileden sadece birinin okula gittiği öğrenildi. (Hamza Kaya- İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler