"Gümrük Birliğinin güncellenmesini bahane ederek hesap ödetmeye çalışıyorlar"

"Gümrük Birliğinin güncellenmesini bahane ederek hesap ödetmeye çalışıyorlar"

​Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gezi Parkı olaylarının arkasında olanların bugün yine Türkiye’ye Gümrük Birliğinin güncellenmesini bahane ederek hesap ödetmeye çalıştıklarını söyledi.

Gezi Parkı'nın arkasında olanlar bugün yine Türkiye’ye Gümrük Birliğinin güncellenmesini bahane ederek hesap ödetmeye çalışıyorlar.

AK Parti Baskil ve Kovancılar ilçe kongrelerine katılmak için Elazığ’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "O gün Gezi Parkı'nın arkasında olanlar bugün yine Türkiye’ye Gümrük Birliğinin güncellenmesini bahane ederek hesap ödetmeye çalışıyorlar." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci AK Parti Baskil ve Kovancılar ilçe kongrelerine katılmak üzere Elazığ'a geldi. Tüfenkci, ilk olarak Elazığspor tesislerini ziyaret etti. Bakan Tüfenkci’ye Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ AK Parti milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Tahir Öztürk ile Ömer Serdar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Elazığspor yöneticileri eşlik etti.

Tüfenkci, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Baskil ilçesine hareket etti. AK Parti Baskil İlçe Teşkilatı’nın 6'ncı Olağan Kongresi'nde bir konuşma yapan Tüfenkci, Birlik ve beraberliğin olduğu bir Türkiye’nin aşamayacağı engelin olmadığını söyledi.

"Gümrük Birliğinin güncellenmesini bahane ederek hesap ödetmeye çalışıyorlar"

2013 yılında, Türkiye'nin İMF’ye olan borcunu ödediği, faizlerin dip seviyesinde olduğu bir zamanda birkaç ağacın bahane edilerek Gezi Parkı olaylarının çıkartıldığını hatırlatan Tüfenkci, "Sokakları, meydanları yangın yerine çevirdiler faturasını bu millete ödettiler. O gün Gezi Parkı'nın arkasında olanlar bugün yine Türkiye’ye Gümrük Birliğinin güncellenmesini bahane ederek hesap ödetmeye çalışıyorlar. Türkiye bir ve beraber olduğu zaman aşamayacağı engeller yoktur. Gezi Parkını ortaya atanlara bu millet nasıl gerekli dersi verdiyse 15 Temmuz'da da bu millete hesap ödetmeye çalışanların bu millet hesabını kesti." dedi.

FETÖ mensuplarını yargılamalarına değinen Tüfenkci, "Onlar adalet karşısında hesap verecekler. Ama sadece adalet karşısında değil bu milletin vicdanı karşısında da hesap verecekler. Varsın onlar mahkemede tiyatro oynasınlar, mağdur edebiyatı yapsınlar. Eğer bu ülkede bir mağdur varsa oda bu milletin ta kendisidir. Onlar mağdur değil mağlup oldular. Onlar millete ve devlete karşı savaş açtılar ve o savaşı kaybettiler." dedi.

Bakan Tüfenkci ve beraberindeki heyet, Kovancılar ilçesinde gerçekleştirilecek olan kongreye katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.