Gündem Gazetesi'nin çirkin karikatürüne tepkiler dinmiyor video

Gündem Gazetesi'nin çirkin karikatürüne tepkiler dinmiyor video

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla PKK’nın yayın organı Özgür Gündem Gazetesi'ni lanetledi.

PKK’nın yayın organı Özgür Gündem Gazetesi’nin Peygamber Efendimiz ve Hadis-i Şerif’e yönelik hakaret içerikli karikatürünü düzenlediği basın açıklamasıyla lanetleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü yapılan hakaretlere tepkisiz kalınması durumunda Allah ve Resûlü’nün Müslümanlardan davacı olacağını vurguladı.

Özgür Gündem Gazetesi'nin yayımlamış olduğu Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatüre Türkiye’nin her yerinden tepkiler artarak devam ederken bir telin de Bursa’dan geldi. Bursa Ulu Cami bahçesi Orhangazi Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda Peygamber Sevdalısı katıldı. Düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığının yanı sıra birçok STK da destek verdi.

Basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Gönül, daha önce de buna benzer olayların yaşandığını hatırlattı. Danimarka’da da daha önce karikatür terbiyesizliğini hatırlatan Gönül, “Fakat sonra ne oldu? Allah’a şükür biz Resûlü’müze her zaman sahip çıktık. Allah’ın Resulü’ne canı gönülden sahip çıktığımız için onların bu küstahlığı onları yerin dibine inanan Müslümanları da izzetin zirvesine çıkardı.” şeklinde konuştu.

Daha sonra grup adına basın açıklamasını Bursa Umut Kervanı Genel Başkanı Adnan Alınç okudu.

Alınç açıklamasında özellikle İslam’ın kadınlara verdiği değerden bahsetti. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde ve yaşadığımız coğrafyada bazı kesimlerce '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' olarak kutlandığını hatırlatan Alınç, “364 gün boyunca kadınları sömüren küresel emperyalizmin bir armağanı olarak sunulan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, ülkemizde ve coğrafyamızda yaşayan bazı çevrelerce; kadına en büyük değeri ve şerefi veren İslami değerlere ve yine dini değerlerimizle oluşmuş kültürümüze bir saldırı fırsatına dönüştürülmeye çalışıldığını görmekteyiz.” dedi.

Alınç, bunun son örneğinin ise ulusal bazda yayın yapan sol fraksiyonlu Özgür Gündem Gazetesi olduğunu söyleyerek, “Hz. Peygamber’in (sav) Hadis-i Şerifi olan ve genelde kadınlara özelde ise annelerimize en büyük değeri ifade eden 'Cennet annelerin ayakları altındadır' sözünü, bu melun zihniyet edepsizce alaya almış ve gazete sayfalarında yer verdiği bir karikatüre malzeme etmeye çalışmıştır.”şeklinde konuştu.

“Hz. Peygamber (sav) bize canımızdan daha değerlidir”

Müslümanların sahabelerin Allah Resûlü'ne bağlılığı gibi bir bağlılık içerisinde olması gerektiğine dikkat çeken Alınç, “Sahabelerin O’nu muhafaza ettiği gibi biz de muhafaza etmeliyiz. Zira Hz. Peygamber (sav) bize canımızdan daha değerlidir. Eğer bizler,  Müslümanlar olarak bu hakaretlere karşı sesimizi yükseltmezsek,  Allah ve Resûlü'nün bizden davacı olacağını unutmamalıyız. Bu nedenle hiç kimsenin, kutsallarımıza dil uzatmasına da müsaade etmemeliyiz.” diye konuştu.

Gazeteyi boykot etmeye çağırdı

Peygamber Sevdalıları olarak bu hakareti bir kez daha lanetlediklerini belirten Alınç, yüreğinde zerre miktarı Allah ve Peygamber aşkı olan herkesi Özgür Gündem adlı İslam ve Peygamber düşmanı gazeteyi boykot etmeye, bu gazeteyi evlere ve işyerlerine sokmamaya çağırdı.

Alınç son olarak, “Canımızdan daha değerli olan Peygamberimizi (sav) daha iyi anlama, sürekli anma ve anlatmaya sizleri davet ediyoruz.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Karikatürün yer aldığı gazete yakıldı

Yapılan açıklamaların ardından söz konusu karikatürün yer aldığı Özgür Gündem Gazetesi platform gönüllüleri tarafından ateşe verilerek yakıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.