Güneş panelli cami maketi yaptı

Güneş panelli cami maketi yaptı

​Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir vatandaş tarafından yapılan kartondan güneş panelli cami maketi görenlerin ilgisini çekiyor.

Siverek'in Selimpınar Mahallesi'nde ikamet eden mevsimlik işçisi Hamza Barşuk (56) kartondan yaptığı cami maketi görenlerin ilgisini çekiyor.

Camiler ile ilgili çeşitli projelerinin olduğunu söyleyen Hamza Barşuk, projelerini denemek amacıyla kartondan cami maketi yaptığını belirterek, projelerine destek bekliyor.

Cami maketini 20 günde tamamlayan Barşuk cami maketinde; musalla taşı, abdest yeri, dinlenme yeri, gündüz elektriği depolayan akülü güneş paneli ve güneş saati var.

Maket caminin ismini 15 Temmuz koyduğunu söyleyen Barşuk, "Cami için her şeyi düşündüm, camide güneş paneli de yapmışım enerjiyi kendisi topluyor. Caminin abdest yeri güneş paneli ile çalışıyor, vatandaşlar kışın sıcak suyla abdest alabilecek. Camide yeşil alanlar var, ağaçlar ekmişim. 20 gün de kartondan yapmış olduğum bu çalışmayı destek olursa sergilemeyi ve projelerimin geliştirilmesini istiyorum." dedi.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.