Güney Kore Kuzey Kore ile ilgili 2020 savunma raporunu yayımladı

Güney Kore Kuzey Kore ile ilgili 2020 savunma raporunu yayımladı

Güney Kore Savunma Bakanlığı, yayımladığı raporunda Kuzey Kore'nin askeri yeteneklerindeki "korkutucu gelişmeler" konusunda uyardı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore ordusunda son 2 yılda yaşanan değişiklikleri izleyen 2020 Savunma Raporunu yayımladı.

Rapora göre Kuzey Kore ordusu, balistik füze kullanan stratejik kuvvetlerin füze tugaylarının sayısını 9'dan 13'e, ayrıca silahlı zırhlı araçlarla donatılmış mekanize piyade tümenlerinin sayısını 4'ten 6'ya çıkardı.

Kuzey Kore'de İskender füzesinin Kuzey Kore versiyonu, Hwasong-12 orta menzilli taktik ve balistik füze sistemi, bazı Hwasong ICBM'ler ve diğerlerinin konuşlandırıldığı ek tugaylar kurma olasılığının arttığı kaydedildi.

Raporda ayrıca, Kuzey Kore'nin nükleer yetenekleriyle ilgili olarak nükleer silah üretimi için yeterli olan yaklaşık 50 kilogram plütonyuma ve büyük miktarda zenginleştirilmiş uranyuma sahip olduğu vurgulandı.

Kuzey Kore'nin denizaltıdan fırlatılan balistik füzeyi taşıyabilen yeni bir denizaltı inşa ettiği ve bu denizaltı gemisinin 3 bin tondan fazla taşıma kapasitesine sahip olabileceği belirtildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.