Güney Kore: Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hayatta

Güney Kore: Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hayatta

​Sağlığı hakkındaki söylentilerin merkezindeki Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, hayatta ve iyi olduğu belirtildi.

Güney Kore cumhurbaşkanı Moon Jae-in'in ulusal güvenlik konusunda üst düzey danışmanı olan Moon Chung-in, CNN'e yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında çıkan söylentileri yalanladı.

Moon Chung-in, "Hükümetimizin pozisyonu sabit. Kim Jong-un, hayatta ve iyi. 13 Nisan'dan bu yana Wonsan bölgesinde kalıyor. Şimdiye kadar herhangi bir şüpheli hareket tespit edilmedi." dedi.

Kuzey Kore ile olan ilişkileri denetleyen Güney Kore Birleşme Bakanı Kim Yeon-chul, hükümetin, Kim Jong-un hakkında olağandışı bir şey olduğuna dair hiçbir belirti olmadığını güvenle söyleyecek istihbarata sahip olduklarını söyledi.

Birlik Bakanlığı sözcüsü ise Kim'in Wonsan'da mı olduğu yönündeki sorulara karşılık bunu onaylayacak bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Kuzey Koreli liderin sağlığıyla ilgili söylentiler ve spekülasyonlar, 15 Nisan'da önemli bir devlet töreninde kamuya açık görünmemesi üzerine başladı ve o zamandan beri kayıp.

Geçtiğimiz hafta Güney Kore medyasında Kim'in yeni tip Coronavirus'e yakalanmayı önlemek için kardiyovasküler cerrahi geçirmiş olabileceği ya da tecrit edilmiş olabileceğini bildirdi.

Pazartesi günü, Kuzey Kore devlet medyası bir kez daha Kim'in yeni fotoğraflarını göstermedi ve nerede olduğunu bildirmedi. Bununla birlikte, bazı Güney Koreli medya raporları, Kim'in kalabileceğini söylediği Wonsan'da bir turizm tesisi inşa eden işçilere şükran mesajı gönderdiğini bildirdiler.

Kuzey Kore, yeni Coronavirus vakası olmadığını doğruladı ancak bazı uluslararası uzmanlar bu iddiadan şüpheleniyorlar. Geçen hafta Çin, tıp uzmanlarından oluşan bir ekibi Kim Jong-Un'a tavsiyelerde bulunmak üzere Kuzey Kore'ye gönderdiği ileri sürülmüştü.

Uzmanlar, Kim'in daha önce de devlet medyasına görüntülerinin yansımadığına dikkat çekerek Kuzey Kore'de doğru bilgi toplamanın çok zor olduğunu ifade ediyor.

Kuzey Kore devlet medyası Kim'in nerede olduğuna dair en son bilgiyi 11 Nisan'da bir toplantıya başkanlık ettiğinin bildirerek verdi.

Daha önce de bir ay medyada görülmemişti

Kim Jong-un, 2014 yılında da bir ay boyunca medyada görülmemiş, daha sonra resmi televizyon kanalı Kuzey Kore liderinin elinde bastonla yürürken görüntülerini paylaşmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.