Güney Kore’de 2020 yılında ilk kez doğum sayısından fazla ölüm kaydedildi

Güney Kore’de 2020 yılında ilk kez doğum sayısından fazla ölüm kaydedildi

Güney Kore’de, 2020 yılında ilk kez doğum sayısından fazla ölüm kaydedildi. Bu durum, öncesinde de dünyanın en düşük doğum oranına sahip ülkesi olan Güney Kore’yi yeni önlemler alınması için çağrı yapılmasına neden oldu.

Geçen yıl 2019'a göre yüzde 10 düşüşle sadece 275 bin 800 bebek doğdu, 307 bin 764 kişi öldü. Rakamlar, içişleri bakanlığının nüfus politikasında "köklü değişiklikler" çağrısında bulunmasına yol açtı.

Ülkede, geçen ay, aileler için nakit teşvikler de dahil olmak üzere düşük doğum oranını yükseltmeyi amaçlayan bir program başlatıldı.Nüfusun azalmasının en büyük nedeni olarak, Güney Kore'de kadınların iş ve diğer yaşam talepleri arasında bir denge kurmakta zorlanması gösteriliyor. Yükselen emlak fiyatları bir başka önemli sorun olarak belirtiliyor.

Azalan nüfus, ülkeler için büyük baskı oluşturuyor. Sağlık sistemlerine ve emekli maaşlarına olan talep arttıkça kamu harcamaları üzerindeki artan baskının yanı sıra, azalan genç nüfus aynı zamanda ekonomi üzerinde doğrudan etkisi olan işgücü kıtlığına da yol açıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.