Güney Sudan'da ölü sayısı 120'ye yükseldi

Güney Sudan'da ölü sayısı 120'ye yükseldi

Dün başarısız bir darbe girişimine sahne olan Güney Sudan'da devam eden çatışmalarda ölü sayısının 120'ye yükseldiği bildirildi. Cuba Havaalanı ikinci bir emre kadar uçuşlara kapatıldı

Dün başarısız bir darbe girişimine sahne olan Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da çatışmaların sürdüğü, şimdiye kadar ölenlerin sayısının 120'ye yükseldiği bildirildi.

Yerel kaynaklar, başkent Cuba'nın bazı bölgelerinde silah seslerinin duyulduğunu ve ِCuba Havaalanı'nın ikinci bir emre kadar uçuşlara kapatıldığını belirtti.

Kaynaklar ayrıca, Cuba ve çevresindeki bölgelerin büyük kısmına mobil iletişim hizmeti verilemediğini kaydetti.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, rutin hizmetlere ara verildiği duyurularak, bir kez daha, ABD vatandaşlarından olaylar yatışıncaya kadar evlerinden çıkmamaları istendi.

Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit, dün bir darbe girişimini engellediklerini ve durumun tamamıyla kontrolleri altında olduğunu söylemişti. Darbe girişiminin eski yardımcısı Riek Machar ve bir grup asker tarafından yapıldığını dile getiren Mayardit, ancak başarısız olduğunu ifade ederek, "Darbe girişimi engellendi, durum tamamıyla kontrolümüz altında'' dedi.

Ülkede olağanüstü hal ilan edilmiş, saat 18.00'den 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklanmıştı.

Öte yandan, silah seslerinin gece boyu sürdüğü, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ağır silahların kullanıldığı çatışmaların askeri kışla çevresinde yoğunlaştığı bildirildi.

Cuba sokaklarının askeri araçlar dışında terkedilmiş bir görüntüye sahip olduğu aktarılıyor.

Güney Sudan hükümeti çatışmalarda ölenlerin sayısını 120 olarak duyurdu. Yerel kaynaklar yüzlerce yaralının hastanelerde tedavi gördüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Salva Kiir Temmuz ayında yardımcısı Riek Machar'ı bir güç mücadelesi sonrasında görevden almış, gerginlik ise devam etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.