Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti suç işliyor

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti suç işliyor

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinin, alkol satışı ve canlı müzik eşliğinde etkinlik yapılmasının yasak olduğu mekânında düzenlemeyi planladığı alkollü yılbaşı kutlama programı için gerekli izinleri almadığı öğrenildi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), 2019 yılına girilecek olmasını tepki çeken bir programla kutlamaya hazırlanıyor. Programın tanıtımı için hazırlanan afişte katılımcılara "sınırsız yerli alkol" ikram edileceği belirtildi.

Söz konusu program, kentteki dört büyük yeşil alandan en büyüğü olan Sümerpark'ta HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yönetimi zamanında GGC'ye tahsis edilen mekânda yapılacak.

Cami, okul ve sosyal merkezlere yakın mekânda alkollü kutlama!

Sümer Camii, Gazi İlkokulu, Gazi Ortaokulu, Diyarbakır Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİŞAD), Mesleki Eğitim Kampüsü, Kadın Destek Merkezi, Çocuk Destek Merkezi, Sağlık Merkezi, Gençlik ve Spor Merkezi, Kent Gönüllüleri ile Engelli Destek Merkezinin bulunduğu alanda böylesi alkollü ve canlı müzik eşliğinde bir etkinliğin düzenlenecek olması, kamuoyunun tepkisini çekiyor.

Etkinlik için izin alınmadı

Kadın, çocuk, genç ve engellilerin yaşam kalitesini yükseltme, sorunlarını çözme ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlama amacı güden Sümerpark Sosyal Destek Merkezinde sınırsız alkol tüketiminin yapılacağı etkinliğin, hiçbir yetkili kurumdan izin alınmadan gerçekleştirileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kaymakamlığı ve Dernekler Müdürlüğü, söz konusu programdan haberlerinin olmadığını belirttiler.

Yetkili kurumlar: Kamuya açık yerlerde sınırsız alkol tüketilemez

Söz konusu yetkili kurumlar, kendilerine bu etkinlikle ilgili başvuru yapılsa bile canlı müzikli program izninin bir geceye has verilemeyeceğini ve kamuya açık yerlerde sınırsız alkol tüketilemeyeceğini aktardırlar.

GGC, alkol satışı için ruhsata sahip değil

Halkın inanç değerlerini gözetmeyen GGC yönetiminin, belediye tarafından kendilerine tahsis edilen bu mekânda alkol satışı yapabilmek için ruhsata sahip olmadıkları ifade edildi.

Ayrıca yetkililer; eğitim, sağlık ve rehabilitasyon hizmetleri ile spor ve kültür aktivitelerinin gerçekleştirildiği böylesi bir yerde alkollü eğlence programları düzenlenmesinin yasak olduğunu bildirdiler.

Kamuoyu ise peygamberler yurdu ve sahabe şehri olan Diyarbakır'da, kentin kimliğinin silinmez mührü olan İslam'a aykırı bu etkinliğin iptalini istiyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.