GÜNFİAD: Başörtü Zulmüne Artık Son Verilmeli

GÜNFİAD: Başörtü Zulmüne Artık Son Verilmeli

Güneydoğu Dernekler Federasyonu (GÜNFİAD) Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, başörtüsü zulmünün devam etmesine ve hükümetin bu konuda sessizliğini korumasına sert tepki gösterdi.

BATMAN- Güneydoğu Dernekler Federasyonu (GÜNFİAD) Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, kılık kıyafet düzenlemesinde başörtüsü zulmünün devam etmesine sert tepki gösterdi.

Hükümetin bu konuda sessizliğini korumasını doğru bulmadıklarını ifade eden Söylemez, "Başörtüsü için bu ülke de hala öğretmenler okula alınmıyor, herkes istediği gibi okula giderken başörtü zulmünün okullarda devam etmesi inançlı bütün insanlar gibi bizleri de derinden üzmektedir. Başörtülü kardeşlerimiz de öğrenci değil mi? Onların da insanca istedikleri gibi okula gitme hakları yok mu? Güneydoğu Dernekler Federasyonu olarak bu hukuksuz düzenlemeye biran önce son verilmesini istiyoruz. Müslüman bir ülke de insanlar inançları yüzünden yasaklarla karşılaşıyorsa, hiç kimse demokrasiden bahsetmesin" şeklinde tepki gösterdi.

Hüda-Par'ın Türkiye'ye Büyük Kazanımları Olacak
Hür Dava Partisi' (Hüda-Par) nin kuruluşunu da değerlendiren Söylemez, "İnsanlara siyaset yapma hakkı tanınmalı. Bugün inançları yüzünden binlerce insan demir parmaklıklar arkasında. Hüda Par'ın bölgemiz başta olmak üzere, Türkiye'ye büyük kazanımları olacağı kanaatindeyim" dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.