Gürbulak'ta 3 bin 500 ton yumurta bekletiliyor

Gürbulak'ta 3 bin 500 ton yumurta bekletiliyor

​Corona virüsüne yönelik alınan tedbirler kapsamında kapatılan Gürbulak Sınır Kapısında bekletilen 150 tırın taşıdığı yumurtalar için çözüm bekleniyor.

Kovid-19 olarak adlandırılan Corona virüsün İran'a sıçraması ve can kayıplarının artması üzerine Türkiye tarafından alınan tedbirler kapsamında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Sınır Kapısı geçici olarak kapatılmıştı.

Bu kapsamda Türkiye'den İran'a, İran vatandaşları dışında kimsenin geçirilmemesi nedeni ile kapıda TIR kuyrukları oluşmaya başlamıştı. Başka güzergahlar belirleyen bazı şoförler araçlarını o tarafa yönlendirirken, Gürbulak'ta bekleyenler ise bir an önce kapının açılarak giriş çıkışlara serbest olmasını bekliyor.

Bekleyenler arasında yaklaşık olarak 3 bin 500 ton yumurta taşıyan 150 TIR konvoyu da bulunuyor. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, günlerdir sınırın öte tarafına geçerek yumurtaları adreslerine ulaştırmayı bekleyen 20 firmaya ait TIR'ın, çözüm bulunamaması halinde büyük sorun yaşayabileceklerini belirtti.

Birliğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, konu hakkında Başkan Afyon'un tırlar için Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlıkları'yla görüşme yapıldığının altı çizildi.

Yapılan açıklamada, "Sınırda 20 firmaya ait 150 tırın beklediğini ve bu araçlarda 3 bin 500 ton yumurta var. Bu ürünlerin İran üzerinden Doğu ve Körfez ülkelerine ihraç edilmesi için gönderiliyor. En ufacık risk varsa malımızı orada imha ederiz. Araçlarımızın sadece 1 kilometre daha ilerlemesini istiyoruz." denildi.

İLKHA


Gürbulak'ta 3 bin 500 ton yumurta bekletiliyor

Gürbulak'ta 3 bin 500 ton yumurta bekletiliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler