Gürbüz beldesinde 'Kutlu Doğum' programı

Gürbüz beldesinde 'Kutlu Doğum' programı

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Hani İrşad-Der, Gürbüz beldesinde, "Yürüyen Kur'an Hz Muhammed (sav)" konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

DİYARBAKIR –  Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Hani İrşad-Der, Gürbüz beldesinde, “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (sav)” konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Program, çevre köylerden gelen vatandaşların da katılımıyla büyük coşku içinde gerçekleşti.  



M. Emin Çiçek Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlidi Şerifin okunmasıyla devam etti. İlahi sanatçısı Bilal, Hikmet ve Mushab tarafından okunan ilahiler, etkinliğe renk kattı.   

 

Etkinliğin açılış konuşması yapan Muzaffer Karavil Hoca, “Peygamberimizin sevgi ve muhabbeti şuan Gürbüz’de kendini göstermiş durumda. Tertiplenen bu program, inşallah büyük hayırlara vesile olacaktır.”dedi.

 

Programda bölgemizin tanınmış âlimlerinden Molla Kerbela Şanlı, Kürtçe bir konuşma yaptı.  Hz Peygamberin güzel ahlakına değinen Şanlı, “Peygamberlerin sonuncusu olan Hz Muhammed’in getirdiği Şeriat, kıyamete kadar devam edecektir.” dedi.  



Bizlerin O’nun ümmeti olmaktan iftihar duymamız gerektiğini ifade eden Şanlı,“Peygamberimizi seven Sahabeler, O’nun yolunda kimisi canını, kimisi malını feda ediyordu. Ümmü Süleym annemiz ise; ‘Ya Resulallah, benim hiçbir şeyim yok sana verecek, yalnız şu ciğerparem Enes’im yanınızda kalsın diyordu.’ Resulullah’a Kitap geldikten sonra bunların tebliğini gece-gündüz, yaz -kış demeden yaptı. İnsanlara bu güzel dini yaymak için durmadan tebliğ yaptı.” şeklinde konuştu.  



“Kuran ve sünnete sahip çıkalım” 
Daha sonra konuşan Cemal Çınar Hoca, Müslümanların sıkıntılarına değinerek; “Müslümanlarının şu an ki durumunun tek sebebi Peygamberin iki tane emaneti olan Kuran ve Sünneti terk etmesidir. Her kim bu iki emanete sahip çıkarsa dünya ve ahirette aziz olacaktır. Eğer biz Müslümanlar, Kur’an ve Resulullah’ın sünnetini ailemize, evimize ve çocuklarımızın arasına getirirsek; nasıl Arap halkı Hz. Muhammed ile aziz olduysa bu mazlum ve mustazaf halkımız da aziz olacaktır.” şeklinde konuştu. 

 

Etkinlik, Nihat Çam Hoca’nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.