Gürbüz’de Kur’an ziyafeti yapıldı

Gürbüz’de Kur’an ziyafeti yapıldı

Diyarbakır’ın Hani ilçesine Gürbüz beldesinde hayırlı faaliyetlerde bulunan İrşad-Der Gürbüz temsilciliği ‘Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma’ yarışması düzenledi.

Hani’nin Gürbüz beldesinde hayırlı faaliyetlerde bulunarak belde halkının teveccühünü kazanan İrşad-Der Gürbüz Temsilciliği tarafından ‘Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma’ yarışması yapıldı.

 

Yarışmaya belde sakinlerinin yoğun bir şekilde katılım gösterdiği gözlenirken, yapılan Kur’an-ı Kerim tilavetleri dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.
 

Hafız Osman Gök Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, 15 yaş altı çocukların okuduğu Kur’an okuyuşları  ile devam etti.


Daha sonra hafız M.Emin Çiçek hoca’nın seslendirdiği Kuran tilavetinin ardından,  hafızlar kategorisinde yarışan hafızların, güzel Kur’an okuyuşları dinleyicileri mest etti.
 

“Rabbimiz bizi Kur’an’ın bereketinden mahrum etmesin”

 

Programa katılan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Abdulküdüs Yalçın Hoca yaptığı konuşmada,  Kur’an-ı Kerim’in ‘Şüphesiz bu Kur’an insanları en doğru yola ulaştıran bir kitaptır’ ayetine vurgu yaparak “Kur’an’ın okunması ibadettir. Kur’an’ın hayatımıza hâkim olması için her birimiz bir çaba içinde olmamız gerekir. Çünkü Allah (cc) bu Kur’an-ı Kerim ile nice toplulukları yüceltirken, nice  toplulukları da alçaltır. Rabbimiz bizleri Kur’an’ın bereketinden mahrum etmesin” dedi.
 

İrşad-Der Gürbüz Temsilciliği tarafından ikram edilen mevlit yemeği ile devam eden program, İrşad İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler,  dinleyicilere güzel anlar yaşattı.
 

“Halkımız Kur’an’a aşıktır”

 

Gürbüz İrşad-Der  Başkanı Nihat Çam da yaptığı konuşmada,  “Eğer biz toplum olarak Kur’an’a sahip çıkmazsak, bazı sıkıntılara maruz kalırız. Bugün toplum bir buhran geçiriyor, toplum olarak kurtuluş reçetemiz Kur’an’dır. Rabbimiz(cc) bir ayette ‘Muhakkak bu Kur’an insanı en doğru yola ileten bir kitaptır’ diyor. Yapmış olduğumuz bu etkinlikte de gördük ki, halkımız Kur’an’a aşık bir halktır.  Kur’an nesli bir toplumun inşası için, toplum olarak Kur’an’a sarılmamız gerekmektedir. Zira dünya ve ahiret saadetini elde etmenin yolu, kur’an ve sünnete sarılmaktan geçiyor. Kur’an’a hizmet şereftir.” ifadelerini kullandı.

 

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildikten sonra Nihat Çam Hoca’nın okuduğu dua ile program son buldu. (Ali Fidancı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.