Gürbüz’de ‘Şehitler Gecesi’ etkinliği düzenlendi

Gürbüz’de ‘Şehitler Gecesi’ etkinliği düzenlendi

Diyarbakır Hani ilçesi Gürbüz mahallesinde hayır faaliyetlerini sürdüren Gürbüz İrşad-Der, şehitler ayı Şubat dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Hani’ye bağlı Gürbüz beldesinde yaptığı etkinliklerle halkın gönlünü kazanan Gürbüz İrşad-Der Şehitler ayı dolayısıyla ‘Şehitler Gecesi’ etkinliği düzenledi.

 

Gürbüz Camii’nde düzenlenen ‘Şehitler Gecesi’ etkinliğine belde halkı yoğum şekilde teveccüh gösterirken, PKK yandaşları tarafından katledilen Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz’de katıldı.

 

Abdullah Göğercin Hoca’nın okuduğu Kuran tilaveti başlayan gece, Murat Kaçmaz’ın okuduğu mevlit ile devam etti. Mevlidin ardından sahne alan Özlem Ajans İlahi sanatçılarından Derviş Madsor, okuduğu ilahilerle geceye renk kattı.

 

“Şehitlere 6 büyük mükâfat vardır”

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Gürbüz İrşad-Der başkanı Nihat Çam Hoca, Şehitlerin ölmediğini ve Allah katında rızıklandıklarını dile getirerek, Şehide altı mükâfatın verildiğini ve bu mükâfatların da şu şekilde olduğunu belirti:

 

“Şehidin kanı ilk döküldüğü anda günahları af olur. Cennetteki yerini görür. Kıyametin dehşetinden emin olur. Kıyamet günü başına incilerle bezenmiş taç konur. Kendisine 72 huri bahşedilir ve son olarak ta akrabasından 70 kişiye şefaat eder” dedi.


 

“Gelin hep beraber İslam’a sahip çıkalım”

Oğlu Hasan’ı İslam dini uğruna feda ettiğini fakat oğlunun yerine binlerce Hasan’ın olduğunu belirten Mehmet Gökgöz, “Zalimler Hasan’ımı kurban eti dağıtırken katletti. Gelin hep beraber bu dine sahip çıkalım. Eğer biz İslam’a sahip çıkmazsak bu zalimler İslam’ı hepten yok edecek. Ben çocuğumu 7 yaşından itibaren cami ile İslam ile yetiştirdim. Sizde çocuklarınıza sahip çıkıp İslam üzere yetiştirin” ifadelerini kullandı.

 

“Oğlunu seven baba, çocuğunu İslam üzerine yetiştirir”

Programda bir konuşma yapan Hani İrşad-Der başkanı Molla Muzaffer Karavil, “Çocuğunu seven bir baba, çocuğunu İslam üzere yetiştirir. Çocuğuna İslam’ı ve İslami hayatı yaşatmayan vallahi çocuğunu sevmiyor demektir” şeklinde konuştu.

 

Program Gürbüz İrşad-Der başkanı Nihat Çam Hoca’nın okuduğu dua ve yapılan ikramlar ile son buldu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.