Gürpınar Akbulut Mahallesi yolları 20 yıl aradan sonra ilk defa asfaltlandı

Gürpınar Akbulut Mahallesi yolları 20 yıl aradan sonra ilk defa asfaltlandı

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Akbulut Mahallesi sakinleri, 20 yıl aradan sonra yollarının ilk defa asfaltlandığını belirttiler.

Van Büyükşehir Belediyesi, Gürpınar ilçesinin kırsal kesimlerini ilk defa 6,5 metre genişliğindeki sıcak asfaltlı yollarla buluşturdu.

Bu kapsamda, ilçenin en ücra noktasına kadar sıcak asfalt götüren Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına bağlı ekipler, yol genişletme, yarma, dolgu, menfez, kanal ve asfalt çalışmalarını Hamurkesen, Işıkpınar, Hacıköy, Akbulut, Günbaşı grup yolları ile Bozyiğit, Savacık, ve Ongün mahallelerinin yollarında sürdürüyorlar.

Toplam 42 kilometrelik yol çalışmalarının yüzde 65'i tamamlanırken, çalışmalar büyükşehir belediyesine yaklaşık 9,5 milyon TL'ye mal olacak.

İlk defa bu kadar geniş yollara kavuştuklarını ifade ederek, Van Büyükşehir Belediyesi yönetimine ve çalışanlarına teşekkür eden Akbulut Mahallesi sakinlerinden Erol Oskay, "15-20 yıl aradan sonra ilk defa mahallemizin yolları asfaltlanıyor. Daha önce yapılan asfalt çalışmaları maalesef kalitesiz malzeme kullanımından dolayı çok da işe yaramadı. Ama şu an yapılan çalışmalar gayet güzel. Çalışmalardan dolayı belediye çalışanlarına ve yönetimine teşekkür ediyoruz." dedi.

Mahalle sakinlerinden Levent Çelik ise "Van Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarından çok memnunuz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

İlçe genelinde bu yıl toplamda 73 kilometre sıcak asfalt çalışması yapılırken, 105 kilometre 2'nci kat sathi kaplama asfalt çalışması tamamlandı.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.