"Güzel ahlak İslam'ın kabulüdür"

"Güzel ahlak İslam'ın kabulüdür"

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Umut Der tarafından düzenlenen seminerde, peygamberimizin ahlakının Kur'an olduğu ifade edilerek, güzel ahlakın İslam'ın ahlakı olduğu belirtildi.

BİTLİS - Tatvan Umut Der tarafından düzenlenen seminere konuşmacı olarak Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçaslan katıldı. Dernek binasında gerçekleşen seminerde, güzel ahlakın ancak İslam ile olduğu belirtildi.

 

"Onun ahlakı Kur'an ahlakıydı"
Peygamberimizin ahlakına değinen Kılıçarslan, "Peygamber efendimiz vefat ettiğinde sahabeler Hz Aişe'nin yanına gelerek, 'peygamberimizin ahlakı nasıldı, diye soruyorlar. Hz Aişe de, 'Onun ahlakı Kur'an’dı. Kur'an ile amel ederdi.' diyor. Peygamber efendimiz vefat etti, ama Kur'an-ı Kerim vefat etmez. Kıyamet gününe kadar da Allah’a emanettir. Allah'u Teâlâ da bu emaneti içimizde bıraksın. Kıyamet gününde Allah’ın huzuruna çıkacağız. Allah'u Teâlâ bu Kuran'ın hesabını ve peygamberini bize soracak." ifadelerini kullandı.

 

Dünya mücadele alemidir
Dünyanın mücadele âlemi olduğunu belirten Kılıçarslan, "Mücadelemiz de batıla, zalime, tağutlara ve hatta nefsimize karşı olacak. Peygamber efendimiz diyor ki, senin en büyük düşmanın seninle beraber olan nefsindir. Nefis insanın emrini yapıyor. Kötülük insanın tabiatındır. Nefsin iyi tarafı ve kötü tarafı vardır. Nefsin iyi tarafı akıl, vicdan, merhamet ve şefkattir. Kötü tarafı ise, kibir, gurur, cimrilik ve şehvettir. Allah'u Teâlâ bütün mahlûkata cennet ve cehennemi tarif etmiştir. Cennet budur cehennem de budur. Cennetin yolu budur cehennemin yolu da budur. İnsan bu yolda gider bu sıkıntıları ve bu eziyetleri çekerse bu imtihanları geçerse cenneti kazanır. Eğer kişi hem Allah ve peygamberinin yolundan ve hem de şeytanın nefis yolundan giderse bu da cehennemliktir." ifadelerine yer verdi.

 

"Her insan kabire girer"
"Kişi, kimin emrinde kalkıp oturursa o kişinin Rabbi o dur" diyen Kılıçarslan, şöyle devam etti: "Her insan kabire girer. Kabire girdiği zaman melekler ona sorar Rabbin kimdir? Kim bu dünyada kime ibadet etmişse, kimin emrindeyse der ki işte Rabbim odur. Peygamber efendimiz bir hadiste buyuruyor ki, kıyamet gününde her insan Allah’ın huzuruna gittiği vakit o kişi Allah’ın yolundan koptuysa İslam yolunu kabul etmiyorsa bunların yeri cehennemdir."  (Menderes Beysülen - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.