Habur Bölgesi'ndeki tatbikat 13'üncü gününde

Habur Bölgesi'ndeki tatbikat 13'üncü gününde

TSK'nın, 18 Eylül Pazartesi sabahı Şırnak'ın Silopi ilçesinin Habur Bölgesi'nde başlattığı tatbikat sürüyor.

TSK'nın, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında 18 Eylül Pazartesi sabahı başlattığı tatbikat devam ediyor.

Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan TIR parkının karşısındaki alanda yürütülen tatbikat, 13'üncü gününe girdi.

Tatbikat, 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla’nın sevk ve idaresinde, 28'inci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut'un emir komutasında yürütülüyor.

TSK ve Irak ordusuna bağlı askerlerin, yol kenarına tuzaklanan patlayıcının imhası için tatbikat yaptıkları ve tatbikatta yaralanan bir askerin zırhlı ambulansla olay yerinden tahliyesinin canlandırıldığı gözlemlendi.

Askerlerin, patlayıcıyı imha ettikten sonra araçlarla geri döndükleri görüldü.

Hatırlanacağı üzere, Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, TSK tarafından 18 Eylül'den itibaren Silopi/Habur Bölgesi'nde icra edilen tatbikatın 3'üncü safhasına 26 Eylül'de başlandığı, tatbikatın bu safhasının bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik ve unsurların da katılımıyla birleşik olarak icra edileceği bildirilmişti.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.