Habur bölgesindeki tatbikatın 15’inci gününde “sızma harekâtı” yapıldı

Habur bölgesindeki tatbikatın 15’inci gününde “sızma harekâtı” yapıldı

TSK’nın Şırnak’ın Silopi ilçesinin Habur bölgesinde başlattığı tatbikat 15’inci gününde sızma harekatıyla devam ediyor.

TSK tarafından Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır kapısı yakınlarında 18 Eylül Pazartesi sabahı saatlerinde başlattığı tatbikat, 15’inci gününde tank ve zırhlı muharebe araçları (ZMA) eşliğinde sızma harekatıyla devam etti.

Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısına yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan TIR parkının karşısındaki alanda yürütülen tatbikatın 15’inci gününde Irak ordusuna bağlı birliklerin katılımıyla, tank ve zırhlı muharebe araçlarıyla sızma harekâtı yapıldı.

Tatbikat, 7’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla’nın sevk ve idaresinde, 28’inci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut’un emir komutasında yürütülüyor.

Öğlene doğru Irak ordusuna bağlı askerlerin otobüslerle tatbikat alanına getirildikleri görüldü.

Bugün yapılan gözlemlerde, yakılan lastiklerin dumanıyla kamufle olma, TSK ve Irak ordusuna bağlı askerler tarafından hedefin ele geçirilmesi ve kontrol altında bulundurulması tatbikatının yapıldığı görüldü.

Daha sonra, tank ve zırhlı muharebe araçların desteğiyle askerler tarafından hedefin ele geçirilmesi tatbikatı yapıldığı gözlemlendi.

Son olarak, kaçan unsurların topçu birliklerinin desteğiyle etkisiz hale getirilmesi ve 3 koldan yaklaşan askeri birliklerin hedefin içine girip, karşı tarafın askerleri etkisiz hale getirilerek tatbikatın sonlandırıldığı gözlemlendi.

İLKHA





























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.