Hac kontenjanı yüzde 20 azaltılıyor

Hac kontenjanı yüzde 20 azaltılıyor

Kâbe'de devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle Hacca gitmeye hak kazanan 14 bin 800 hacı adayına 2014'te kesin kayıt hakkı verilecek.

HABER MERKEZİ- Suudi Arabistan 2013 yılı hac mevsiminde Kâbe'de devam eden inşaatı gerekçe göstererek, bu yıl hacca gitmeye hak kazanan 74 bin adaya yönelik yüzde 20'lik kontenjanın azaltması için 24 Temmuz saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nda kura çekilecek. Buna göre hacca gitmeye hak kazanan 14 800 hacı adayına 2014'te kesin kayıt hakkı verilecek.

 

Kendileri ile görüştüğümüz diyanet yetkilileri, hacca gitmek için başvuruda bulunan ve kurada ismi çıkmayanlar ile 19 Temmuz'a kadar gönüllü olarak bu haklarının 2014 yılına devretmek isteyenlerin bu yılki hac konaklama türlerindeki fiyatları geçerli olmak üzere önümüzdeki sene kuraya katılmadan 14 bin 800 kişiye kesin kayıt hakkı verileceklerini belirtti.

 

2013 yılında hacca gidecek vatandaşların sıralarını belirlemek üzere 28 Mart tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bilgisayar ortamında kura çekilmişti. (Osman İçli-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.