Hacı adaylarına seminer veriliyor

Hacı adaylarına seminer veriliyor

Mersin'in Tarsus İlçesinde bu yıl Hacc'a gidecek olan yaklaşık 200 hacı adayına İlçe Müftülüğü tarafından "Hac Seminerleri" verilmeye başlandı.

MERSİN - Tarsus İlçesinde bu yıl Hacc'a gidecek olan yaklaşık 200 hacı adayına İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba ve İlçe Vaizi Mikayil Tayşan tarafından ilk Hacc semineri verildi.

 

Hacı adaylarına, ibadetlerini eksiksiz yerine getirebilmeleri amacıyla bu seminerleri düzenlediklerini bildiren Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Hacc farizasının önemine değindi. İki hafta sürecek olan seminerlerde hacı adaylarına; hazırlıklar, seyahat ve intikal, Hacc ibadetinin önemi ve sosyolojik yansımaları, haccın yapılış şekli, Hacc menasikinde takip edilecek hususlar, kul hakkı ile Mekke ve Medine'deki ziyaret yerleri konularında eğitim verilecek.

 

Hacı adaylarının, seminerlerde öğrendikleri sayesinde ibadetlerini daha kolay ifa edeceğini belirten Müftü Abdülkerim Akbaba; "Kutsal topraklara gidiş ve dönüş seyahatlerinde bir takım sıkıntılar yaşanabilir. Ancak hacı adaylarının bu konularda sabırlı olmaları gerekir. Hacc farizası İslam'ın beş şartından biridir. Ülkemizde her yıl yüz binlerce insanımız kutsal topraklara gidip hacı olmak için müracaat ediyor. Kur'an'da ismi çıkan kardeşlerimiz bu görevini ifa ediyor. Şimdiden tüm hacı adaylarımızın hacclarının mebrur ve makbul olmasını diliyoruz" dedi.

 

İlçe Vaizi Mikayil Tayşan ise, hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada; "Bizim hacı adayları olarak bugünden itibaren kendimizi hacca hazırlamamız gerekmektedir. Mekke ve Medine'de vaktimizi kulluk bilinci ve şuuru içerisinde çok iyi değerlendirelim. Orada vaktimizi gafletle değil, dedikodu ve gıybetten uzak durmak suretiyle bol bol ibadet ederek geçirelim ve tüm insanlık için dua edelim" dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.