Hakkari'de silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari'de silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçe kırsalında yapılan çalışmalarda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Şemdinli kırsalında yapılan çalışmalarda toprağa gömülü jelikan bidonu içerisinde silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, polis tarafından PKK faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Şemdinli'ye bağlı Altınsu köyü Serdal Deresi mevkiinde arama tarama faaliyeti yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "İcra edilen arama tarama faaliyeti neticesinde toprağa gömülü jelikan bidonu içerisinde; 6 adet pil bloğu, 2 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet AK-47 Kalaşnikof şarjörü, bir adet içi dolu keskin nişancı tüfeği şarjörü, 7 adet anti-tank roketatar mühimmatı, 3 adet anti-personel roketatar mühimmatı, 63 adet (her biri 230 gramlık) dinamit lokumu ve 6 voltluk küçük akü ele geçirilmiştir." denildi.

 Açıklamada ayrıca bahse konu bölgede devam eden aramalarda, doğal mağara şeklinde bir sığınak tespit edildiği, sığınak girişinde tuzaklanmış bir adet el bombasının usulüne uygun olarak yerinde imha edildiği ifade edildi.

Konu ile ilgili adli tahkikatın devam ettiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.