HAKSİAD: Fatih Karahan'ın iş dünyasına ve ülkemize katkı sağlayacağına inanıyoruz

HAKSİAD: Fatih Karahan'ın iş dünyasına ve ülkemize katkı sağlayacağına inanıyoruz

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından göreve Fatih Karahan'ın getirilmesini değerlendiren HAKSİAD Diyarbakır; üretim, istihdam ve ihracat odaklı programa devam edilmesi, enflasyon artışının engellenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ekonomiye ve piyasalara etkisine yönelik yazılı açıklamada bulunan Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Diyarbakır İl Başkanlığı, kurumlara getirilen kişilerin katkıları olmasıyla beraber kurumsal yapıların devamının esas olduğuna dikkat çekti.

HAKSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Güneş imzasıyla yapılan yazılı açıklamada Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının siyasi değil, şahsi saiklerden dolayı olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Ekonomi ve piyasalar için faizler konusunda pek içimize sinmese de iyi bir gidiş sergilediği kanaatindeyiz." denildi.

Ekonominin tamamen Mehmet Şimşek yönetiminde olduğunun belirtildiği açıklama "Yani ekonominin iradesi yine Mehmet Şimşek'in elinde ve ekonomik programların bu şekilde sürdürüleceği anlaşılıyor. Ayrıca Cevdet Yılmaz faktörünü de unutmamak lazım. Cevdet Yılmaz'ın da ekonomik katkılarda bulunacağına inanıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "Merkez Bankası'nın rezervleri, tahvilleri ve hisse senetleri ciddi bir birikim sağlamış durumda, ayrıca uluslararası derecelendirme kuruluşlarının olumlu tavırları gösteriyor ki ekonomi ve piyasalar çok fazla sarsılmaz, bu düzeyde devam eder kanaatindeyiz." ifadeleri kullanıldı.

"Ekonomik tedbirlere ve tasarruf tedbirleriyle beraber üretim, istihdam ve ihracat odaklı programa devam edilmesi, enflasyon artışının engellenmesi yönünde ifadelere dikkat çekilen açıklamada "Kurumlarda tabii ki gelen kişilerin katkıları olmaktadır ama kurumsal yapıların devamı esastır. Yeni seçilen Merkez Bankası başkanı Fatih Karahan'dan iş dünyasına ve ülkemize katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Yani ekonomi ve piyasalara olumsuz bir şey olmayacağı kanaatindeyiz." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.