Halef: Lübnan Çalışma Bakanı'nın kararı çok tehlikeli

Halef: Lübnan Çalışma Bakanı'nın kararı çok tehlikeli

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Konseyi üyesi Mahmud Halef, Lübnan Çalışma Bakanı Kemil Ebu Süleyman'ın Filistinli mültecilerin çalışmalarıyla ilgili kararının Filistin davasını ilgilendiren çok tehlikeli boyutları olduğunu söyledi.

Halef, Lübnan'da yaşayan Filistinli mültecilerin çok büyük zulme ve haksızlığa maruz kaldıklarını ifade ederek söz konusu haksızlıkların Filistinli mültecilerin davası üzerinde olumsuz etkileri olacağını ve mültecileri Lübnan dışına göçe zorlayacağını belirtti.

Mahmud Halef, Lübnan Çalışma Bakanı'nın kararını kınayarak, uygulamanın durdurulmasını sağlamak için pratik adımlar atma çağrısında bulundu.

Filistinlilerin Lübnan'daki varlıklarının siyasi niteliği olduğunu ve mültecilerin 72 yıldır Lübnan halkının misafirleri olduklarını kaydeden Halef, Filistin mülteci kamplarındaki barışçıl protesto gösterilerini de desteklediklerini bildirdi.

"Filistinliler Lübnan'da yabancı işçi değil, mültecidirler." diyen Halef, Lübnan Çalışma Bakanı'nı haksız kararından vazgeçmeye davet etti.

Lübnan Çalışma Bakanlığı'nın "Kaçak İşgücüyle Mücadele" adı altında 6 Haziran'da kabul ettiği plan, çalışma ruhsatı olmayan yabancılara ait işyerlerinin kapatılmasını öngörüyor ve Filistinli mültecileri de yabancı işçi kapsamına dâhil ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.