"Halepçe katliamı İnsanlığın en büyük utançlarından biridir"

"Halepçe katliamı İnsanlığın en büyük utançlarından biridir"

Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, Halepçe katliamının üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen dünyanın bugün hala üç maymunu oynamaya devam ettiğini kaydetti.

BATMAN-Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer Halepçe katliamının 25. Yılı nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

 

İnsanlığın en büyük utançlarından biri olan Halepçe katliamının 25. yıl dönümüne gelindiğini belirten Sevinçer, "16 Mart 1988'de dönemin Irak Esadı Saddam Hüseyin tarafından verilen talimatla Kuzey Cephesi Komutanı olan Korgeneral Kimyasal Ali lakaplı (Ali Hasan El Mecid) tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırılarda ilk anda 7 bin (halkın verdiği bilgilere göre 22 bin) çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu mazlum, Müslüman Halepçeli Kürt zehirlenerek ya da yanarak şehîd edilmiş, 15 bin kişi de ağır derecede yaralanmıştı" hatırlatmasında bulundu.

 

Bu saldırı sonrası büyük bir göç dalgası ve büyük bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çeken Sevinçer, "Zalim diktatör bununla da yetinmeyip 19 Ağustos 1988'de Irak ve İran arasında gerçekleştirilen ateşkes anlaşmasından 5 gün sonra Halepçe'yi geri aldı ve bu işgal esnasında 200 halepçeli sakinin daha öldürüldüğü söylenmektedir. Bütün dünyanın seyirci kaldığı katliamın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen bugün hala dünya üç maymunu oynamaya devam etmekte yeni Halepçelerin olmasına menfaatleri gereği seyirci kalmaktadır" şeklinde tepki gösterdi.

 

Katliamlara karşı çıkarak kötü sicilinizi temizleyin
Suriye'de yaşananlarada değinen sevinçer, "15 Mart 2011 tarihinde Suriye'de başlayan ve hala devam eden çatışmalarda Birleşmiş Milletler'e göre, Ocak 2013 tarihine kadar 60 bin kişi öldü ve 700 binden fazla insan ülkelerinden göç etmek zorunda kaldı. Bütün dünya ülkeleri ve özellikle de Müslüman ülkeleri yapılan katliamlara karşı çıkarak kötü olan sicilinizi birazcık olsun temizlemeye çağırıyoruz" dedi.

 

Sevinçer açıklamasının sonunda, "Özgür Eğitim-Sen olarak temel ilkemiz gereği kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın her türlü haksızlık, hukuksuzluk ve zulme karşı durmayı bir görev olarak görüyoruz. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu tür hadislerin bir daha dünyanın hiçbir yerinde gerçekleşmemesi en temel arzumuzdur" ifadelerini kullandı. (Veysi Demir-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.