Halep'e varil bombası

Halep'e varil bombası

Suriye'nin Halep kentinin çeşitli bölgelerinde "varil bombası"yla, düzenlenen saldırılarda 63 kişi ölürken Humus'ta da bir okula saldırı düzenlendi, 5'i öğrenci yedi kişi öldü.

Suriye'nin Halep kentinde çeşitli bölgelere "varil bombası"yla düzenlenen saldırılarda, ilk belirlemelere göre 63 kişi öldü onlarca kişi yaralandı.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada, Suriye Hava Kuvvetlerine bağlı helikopterlerin Halep'in Ahmediye, Mesekin Hananu, Ard'ul Hamra, Sahur ve Mareğ bölgelerindeki sivil yerleşim yerlerini "varil bombası"yla vurduğu belirtildi.

Saldırılarda ilk belirlemelere göre, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 63 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Bölgedekiler, yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıları çıkarmaya çalışıyor.

Olayda 20'den fazla araç ve onlarca ev kullanılmaz hale gelirken son günlerde artan "varil bombalı" saldırılar nedeniyle halk, kenti terk ederek sınır bölgelerine gitmeye çalışıyor.

HUMUS'TA OKULUN YAKININA BOMBALI SALDIRI

Humus'ta da Um el Amed beldesindeki bir ilköğretim okulunun önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, 5'i öğrenci 7 kişinin hayatını kaybetti bildirildi.

Ülkenin resmi haber ajansı SANA saldırının "teröristler" olarak nitelendirilen gruplarca gerçekleştirildiğini iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.