Halfeti'deki çatışmada hayatını kaybeden polis için tören düzenlendi

Halfeti'deki çatışmada hayatını kaybeden polis için tören düzenlendi

Şanlıurfa’da, PKK’ye yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada hayatını kaybeden polis memuru düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Dergili Mahallesi'nde, PKK’ye yönelik düzenlenen operasyonunda çıkan çatışmada hayatını kaybeden Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi, düzenlenen törenle memleketi Ankara’ya uğurlandı.   

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tören, Kayadibi’nin özgeçmişinin okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Şükrü kardeşim gibi vatan evlatları olduğu sürece Allah’ın izni ile sırtımız yere gelmeyecektir. Dün saat 02.30 civarında memleketimizin birliği, bütünlüğü ve istikbalimiz için zaman gözetmeksizin büyük bir fedakârlık ve özveri ile görev yapan kolluk kuvvetlerimizce tespit edilen hedeflere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Bu operasyonlar neticesinde iki vatan haini etkisiz hale getirildi. Bu müdahale sırasında canını hiçe sayan Şükrü kardeşim gibi vatan evlatları olduğu sürece Allah’ın izni ile sırtımız yere gelmeyecek, bu bayrak ilelebet en büyük yerlerde dalgalanmaya devam edecektir. Şükrü Can kardeşimiz, ölümlerin en güzeli ile müşerref oldu. Hepimizin kısa bir hayat sürdüğü bu dünyada bu hayatı nihayetlendirmenin en şereflisi ile ebediyete Peygamber Efendimize komşu oldu." diye konuştu.

Hainlere anladıkları dilden cevap vermeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Vali Erin, "Açık ve net bir şekilde ifade etmem gerekiyor ki; vatanımızın birliği, bütünlüğü, milletimizin birliği ve istikbali için bu millet bütün varlığı ile sonuna kadar mücadele edecektir. Allah’ın izni ile bu terör şebekelerini, bu terör mensuplarına, bunları destekleyenlere ve bunlara arka çıkanlara anladıkları dilden derslerini bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Varlığımız, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz, birliğimiz ve bütünlüğümüz Allah’ın izni ile bundan sonra da daim olacaktır ve daha da güçlenerek daha yüksek makam ve mertebelere gelecektir. Ailemizin acısını ıstırabını elbette anlamaya çalışıyoruz ve ortak olmaya çaba sarf ediyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan tarafından yapılan duanın akabinde Kayadibi, mesai arkadaşlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde havaalanına götürülmek üzere cenaze aracına taşındı. Şükrü Can Kayadibi, Gap Havaalanından memleketi Ankara’ya uğurlandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.