Haliç kürek yarışlarına ev sahipliği yapacak

Haliç kürek yarışlarına ev sahipliği yapacak

​İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünyanın "Altın Boynuz" olarak bildiği Haliç'te Kürek Yarışları düzenleyecek.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile SPOR İSTANBUL'un iş birliğiyle yapılacak yarış için 500 kişilik kontenjan bulunuyor. SPOR İSTANBUL'un web sitesi üzerinden alınan kayıtlar için son başvuru tarihi 23 Haziran olarak belirlendi.

26 Haziran’da gerçekleşecek olan yarışmada kadınlar ve erkeklerde U19, büyükler ve masterlar kategorilerinde yapılacak.

Haliç Kürek Yarışları, 4 bin 500 metrelik parkurda özel yarış statüsünde ve Coastal Endurance türünde gerçekleştirilecek. Katılımcıların Deniz Küreği Dört çifte sınıfındaki teknelerle yarışacakları organizasyon U19, büyükler ve masterlar kategorilerinde yapılacak.

FISA kuralları uygulanacak

Sporcular, Unkapanı Köprüsü'nden başlayacakları yarışı Miniatürk’te tamamlayacaklar. Türkiye Kürek Federasyonu hakemleri tarafından yönetilecek müsabakalarda Uluslararası Kürek Federasyonu (FISA) Deniz Küreği Kuralları uygulanacak.

Yarış Programı, U19 Erkekler için saat 10.00'da, U19 Kadınlar için 11.00'de, Master Mix için 12.00'de, Büyük Kadınlar için 13.00'te, Büyük Erkekler için 14.00'te, Master Kadınlar için 15.00'te, Master Erkekler için 16.00'da yapılacak. Yarışmanın ödül töreni ise saat 17.00'de gerçekleşecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.