Halis Gözüngü: Evime saldırı bilinçli yapıldı

Halis Gözüngü: Evime saldırı bilinçli yapıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyesi Halis Gözüngü, YDG-H tarafından evine gerçekleştirilen silahlı saldırının bilinçli olarak yapıldığını söyledi. Partinin Cizre ilçe Başkanı Salih Elçin de, “Evet, bu sabah uyandığımızda maalesef b

Sabah saatlerinde ilçenin Nur Mahallesi’nde PKK’nın şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H) üyeleri tarafından HÜDA PAR'lılara dün ikinci kez saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, Halis Gözüngü'ye ait eve mermi isabet etti. HÜDA PAR'lı aileler, saldırı haberinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Fırat Haber Ajansı'nı yalanladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Halis Gözüngü, evine yapılan silahlı saldırının bir tesadüfi değil, bilinçli olarak yapıldığını aktardı.

Bu sabah saat 07.30 sıralarında evinde bulunduğu sırada silah seslerini duyduğunu anlatan Gözüngü, bir anda evinin camından bir kurşunun içeriye düştüğünü belirtti. Halis Gözüngü, “Saldırı 07.30 sıralarındaydı. Babam ile evin alt katındaydık. Silah sesleri geldi. Biz de içeri geçtik. Tam içeri geçecektik, bizim oturma odamızın içine tam camın ortasından bir mermi içeri girdi. Sonra bir tane de duvarı deldi. Sonra mecburen kendimizi güvenli bir yere aldık. Yani bu saldırlar ilk değildir. Ben HÜDA PAR'A üye olduktan sonra bu saldırılar başladı. Bombalı saldırı, 2-3 kere silahlı saldırı başladı. Birkaç kez gençlik mi, YDG-H mi nedir saldırdı. Bunlar tesadüfen değildir. Buna devletin bir an önce el atması lazım. Böyle bir şey tesadüfen olur mu Allah aşkına? Mermi tam cama geliyor, bir tanesi de camın altından duvarı deliyor. Bu kadar evlerin içerisinde nasıl oluyor da bizim evin camına isabet ediyor? Bunu kesinlikle bilerek atıyorlar. Silahlı saldırı yapıyorlar ve basınlarında çıkan haberler kesinlikle hepsi yanlıştır. Kesinlikle bilerek, görerek ateş ediyorlar. Eşbaşkanları konuşuyorlar, diyorlar 'bu bir provokasyondur!' Öğrenciye saldırıyorlar, eve saldırıyorlar. Bunu yapan provokasyoncudur. O zaman bulun bu provokasyoncuyu. Sizin o mahallenin içinden atıyorlar silahla, kalaşnikofla. 14 yaşındaki, 20 yaşındaki insanlar elinde kalaşnikofla sokaklarda geziyorlar. Devlet hiç müdahale etmiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili Hür Dava Partisi Cizre İlçe Başkanı Salih Elçin ise şunları söyledi: “Evet, bu sabah uyandığımızda maalesef böyle bir haber aldık. Orada yaşayan üyelerimiz var zaten. Onlarla telefon görüşmesinde bulunduk. 3-4 kurşunun kendi evlerine isabet ettiğini dile getirdiler. Olayın direk kendilerine yönelik olduğunu söylediler. Şu anda orada bekleyen emniyet birimlerinin görüş mesafesinden uzak arka sokaklarda hala YDG-H çetesine ait eli silahlı militanlarının olduğu biliniyor, görülüyor. Bu da onun göstergesidir. Bu sabah toplanıp tekrar bir saldırı yapmaları. Ben böyle bir kanaatteyim. Bu eli silahlı olan kişilere bir temizleme operasyonu mu diyeyim, bir müdahale edilmediği müddetçe bu olaylar sık sık yaşanmaya devam edecek. Direk onlara müdahale edilmesi lazım. Bu silahların bunların elinden alınması lazım. Bu da emniyet birimlerinin işleridir. Böyle bir şey olmazsa bu olaylar sık sık tekrarlanır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.