​Halk cami projesinin hayat bulmasını istiyor

​Halk cami projesinin hayat bulmasını istiyor

​Cumhurbaşkanının da onayladığı Esentepe’ye Cami Projesi konusunda halkta büyük beklentilerin oluşturulduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

Batman ile ilgili diğer birçok proje gibi Esentepe’ye cami projesinin unutturulmasına müsaade etmeyeceklerini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "Halk verilen sözlerin tutulmasını istiyor." dedi.

Projenin Cumhurbaşkanının onayından bile geçtiğini vurgulayan Şahin, işin sürüncemede bırakılmasına bir anlam veremediklerini belirtti. Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın onayladığı bir proje olduğu halde yıllardır hayata geçirilmedi. Belki diğer başkalarının inisiyatifine bırakıldığı için bu kadar gecikti. Proje altyapı çalışması yapıldıktan sonra durduruldu. Yıllardır Batman’ın en güzel yeri atıl durumda. Terkedilmiş bir görüntü arz ediyor." dedi.

"Cumhurbaşkanının onayladığı proje neden hayata geçmiyor?"

Konuyu yetkililerle konuştukları zaman yetkililerin topu mimarlara attığını belirten Şahin, "Mimarların mimari projede anlaşmadıkları söyleniyor. Projede ittifak edememişler. Projede ittifak edip tekrar Cumhurbaşkanına sunacaklarmış. Bu tür sebeplerle projeyi bekletiyorlar. Hâlbuki proje bitmiş, Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanmıştı." ifadelerini kullandı.

Projenin takipçisi olacaklarını söyleyen Şahin, "Bu cami Batman’ın hakkıdır. Bir an önce Batman’a kazandırılması lazım. Külliye şeklinde olması gereken bu projenin bir an önce başlatılması lazım. Biz HÜDA PAR olarak bu işin takipçisi olacağız. Halkımızın beklentisi karşılanıncaya kadar sık sık bu konuyu gündeme getireceğiz. Sayın Valimizle de konuyu görüşeceğiz." diye konuştu.

"Halkımızın duygularıyla oynamaya kimsenin hakkı yok"

Cami projesinin Batman halkının kazanılmış bir hakkı olduğunu söyleyen Şahin, şunları söyledi: "Batman'ın görüntüsünü olumlu yönde değiştirecek, Batman’ın sembolü olacak bu projeye ciddi anlamda ihtiyaç vardır. Projenin hayat bulmasını görmek istiyoruz. Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Konuşmaktan çok uygulama istiyoruz. Batman halkı projeyi duydu. Heyecana kapıldı. Sonra işin arkası kesildi. Halkımızın duygularıyla oynamaya kimsenin hakkı yok."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.