Halk, Corona virüs önlemlerini hiçe sayıyor

Halk, Corona virüs önlemlerini hiçe sayıyor

Corona virüsten korunmak ve toplum sağlığını tehdit etmemek için birçok devlet kurumundan "Gerekli olmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısı gelmesine rağmen İstanbul'un birçok yerinde maalesef uyarılara aldırış edilmiyor.

Virüsün ülkemizde de yayılmaya başlaması ve can kayıplarına sebep olmasının ardından halkın sokağa çıkmaması için çok sayıda önlem alındı.

İstanbul'da bazı ilçe belediyeleri, temasın daha az olması için meydanlarda bulunan bankları söktü, semt pazarlarının kurulmasını yasakladı.

Ancak nüfusun yoğun olduğu ilçelerden birisi olan Zeytinburnu'nda henüz böylesi bir önlem alınmaması ve halkın, uyarıları dikkate almaması sebebiyle semt pazarları, caddeler, piknik alanları gibi birçok yerde ciddi yoğunluk yaşanıyor.

Özellikle yakın temasın yaşandığı semt pazarlarında yaşanan yoğunluk hastalığa davetiye çıkarıyor. Dün gece itibarıyla 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirilmesine rağmen, yaşlıların yine her zaman olduğu gibi sokaklara çıktığı, kapalı caddelerde bulunan banklarda oturup güneşlendiği gözlemlendi.

Yaptıkları işin doğru olmadığının farkında olan ancak virüsü basite alan vatandaşlar, birebir konuştuğumuzda evlerinde sıkıldıkları için dışarı çıktıklarını söylediler. Ancak mikrofon uzattığımız zaman ise konuşmak istemediler.

Toplum sağlığı için bazı belediyelerin örnek davranışı gibi ciddi yoğunluğun ve yakın temasın yaşandığı yerlerin bir süreliğine yasaklanması büyük önem arz ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.