Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmaları ele alındı

Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmaları ele alındı

Halk Eğitim Merkezleri iş ve işleyişlerinin konu alındığı toplantı Van'ın Gevaş ilçesinde yapıldı.

Halk Eğitim Merkezleri iş ve işleyişlerinin konuşulduğu ve yapılan çalışmalarının değerlendirildiği rutin aylık toplantı Van'ın Gevaş ilçesinde yapıldı.

Gevaş İzzeddin Şir Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici başkanlık yaptı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Yetkin ile 13 ilçe Halk Eğitim Merkezi müdürü katıldı.

Toplantıda destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında açılan kurslar, kursların işleyişi ile Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan mesleki, sosyal ve kültürel kurslar, okuma, yazma kurslarının durumu konuşuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Celal Gezici, daha aktif ve nitelikli halk eğitim hizmeti sunmak için bir araya geldiklerini belirterek, daha çok insana ulaşmak için daha fazla çalışmak gerektiğini söyledi.

Yerel desteklerle merkez ve ilçelerde güzel kurs imkânları oluşturulduğuna değinen Gezici, bu önemli fırsatın iyi değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Yetkin ise, 2018 yılının ilk toplantısını Gevaş İlçesi’nde yaptıklarını belirterek, bu önemli toplantılarla açılan kurslar, kursiyer sayısı, ihtiyaç duyulan kurslar, yapılan ve yapılacak olan çalışmaları ele alma fırsatı bulduklarını ifade etti.

Okuryazarlık seferberliği çalışması kapsamında 5 ila 19 Şubat 2018 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezi Müdürleri tarafından alan taramasının yapılacağını belirten Yetkin, 5 Mart 2018 tarihinde ise okuma-yazma kurslarının açılacağını belirtildi.

Tüm ilçelerin sayısal verileri ile genel bir değerlendirilmesinin yapıldığı toplantı, yaklaşık 2,5 buçuk saat sürdü.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler