Halk, haksız fiyat artışına tepkili

Halk, haksız fiyat artışına tepkili

Coronavirus ile mücadele kapsamında uzmanların yaptığı tavsiyeler sonrasında bazı gıda maddeleri, hijyen ürünleri ve tıbbi malzemelere talep artınca, bazı firmaların haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Başta maske, kolonya, makarna ve dezenfektanlar olmak üzere bir dizi ürün, Coronavirus'u fırsat bilenlerin, haksız fiyat artışıyla fahiş ücretlerle satılmaya başlandı.

Batman'da şehir içi minibüslerde şoförlük yaptığını ve geçimlerini yapmakta zorlandıklarını belirten Ramazan Turan, "Son zamanlarda Cororavirus nedeniyle her şeyin fiyatı yükseldi. Markete gidiyorum, sanki izdiham var. Dün akşam markette normalde 95 liraya aldığım yağı 138 liraya aldım. Günlük 70 liraya şehir içi minibüs şoförlüğü yapıyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Ailemi geçindiremiyorum. En küçük çocuğumun aylık bez gideri 150 TL. Aldığım para belli… kira, mutfak, elektriğe mi yetecek?" dedi.

"Fiyat artışlarının önüne geçilmesini istiyoruz"

Turan, "Artık ailemizi geçindiremiyoruz. Bazen ek olarak gündüz inşaatlarda, gece de şoförlükte, 2 işte çalışmak zorunda kalıyorum. Fiyatların yüksek olmasına rağmen, vatandaş mecbur almak zorunda kalıyor. Yetkililerden bu fiyat artışlarının önüne geçmesini istiyoruz. Belediye mi, zabıta mı denetliyor bilmiyorum ama marketler denetlensin. Bu durumdan rant sağlayan fırsatçıların önüne geçilsin." ifadelerini kulandı.

"Denetlemeler yetersiz"

Çiftçi Engin Ertoğum, "Coronavirus hastalığı çıktığından beri piyasalar allak bulak olmuş durumda. Piyasadaki ürünlerde bir fiyat düzeni yok. Fırsatçılar bu durumdan faydalanarak ürün fiyatlarını çok yükselttiler. Devletimizden piyasayı denetlemelerini ve fiyat dengesizliğini ortadan kaldırmalarını istiyoruz. Devlet ve belediye bu denetlemeyi birlikte yapmalıdır. Ben çiftçilik yapıyorum. Başka yaptığım bir iş de yok, geçinmek çok zor. Marketlere gidiyoruz fiyatlar çok yüksek. Denetlemelerin çoğaltılmasını istiyorum." dedi.

"Daha önce 1,5 lira olan makarna, 3 liraya yükseldi"

Diğer bir vatandaş Hüsnü Sünger, "Coronavirus çıktığından beri fırsatçılar ürünlere büyük zam yaptılar. Her markette ayrı fiyat var. Daha önce markette 1,5 liraya aldığım makarnanın fiyatı 3 liraya yükseldi. Sadece bir makarnayı örnek verdim, bütün ürünlerde fiyatları yükseltmişler. Bunların denetimini kimse yapmıyor mu? Niye bu kadar yükseldi? Bir düzenleri yok mu? Belediye ve devletten fiyat artışı yapanlara yönelik denetimleri sıklaştırmasını ve fiyatların düzeltilmesini istiyorum. Bu virüs ortamında halk zaten mağdur, evlerinden çıkamıyor. Fırsatçıların önünün alınması gerekiyor." diye konuştu.

Coronavirus'ten sonra fırsatçıların çoğaldığını söyleyen Mehmet Durmuş, "Devletten fırsatçılara karşı bir önlem almasını istiyoruz. Coronavirus nedeniyle fırsatçılar çoğaldı. 1,5 liralık makarna 3 liraya, 35 liraya aldığımız kolonyanın fiyatı 100 liraya yükseltenlerin tespit edilmesi gerekir. Coronavirus nedeniyle vatandaş zaten evlerinden çıkamıyor. Devletten millete destek olunmasını istiyoruz." dedi

İLKHA


Halk, haksız fiyat artışına tepkili

Halk, haksız fiyat artışına tepkili

Halk, haksız fiyat artışına tepkili

Halk, haksız fiyat artışına tepkili

Halk, haksız fiyat artışına tepkili

Halk, haksız fiyat artışına tepkili

Halk, haksız fiyat artışına tepkili

Halk, haksız fiyat artışına tepkili

Halk, haksız fiyat artışına tepkili

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler