Halk, HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılma olasılığına nasıl bakıyor?

HÜDA PAR'ın genel seçimlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak mevcut cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı ve Cumhur İttifakı'na katılma ihtimalini değerlendiren İstanbul halkı, kararın yerinde olduğunu ifade ettiler.

HÜDA PAR, geçtiğimiz cuma günü yaptıkları genel kurul toplantısının ardından 14 Mayısta gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde aday çıkarmayacaklarını ilan ederek mevcut Cumhurbaşkanını açıkladı.


Yapılan açıklamanın ardından daha önce gerçekleşen görüşmeler neticesinde Cumhur İttifakı'na katılma olasılığı gündeme gelen HÜDA PAR, kamuoyunda ciddi bir yer alırken Millet İttifakı ve söz konusu ittifaka taraf olanlarca ciddi eleştirilere maruz kaldı.

Günlerdir hem basında hem de sosyal medyada konuşulan HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılma olasılığı hakkında İLKHA muhabirine konuşan İstanbul halkı, kararın yerinde olduğunu, bunun HÜDA PAR için de olumlu gelişmelere vesile olacağını ifade ettiler.

Eyüp Erilli

HÜDA PAR'ı tanıdığını ve çok güzel bir karar aldığını belirten, Eyüp Erilli, "Aldıkları karar yerinde bir karardır. Can u gönülden tebrik ediyorum. Bu karar sonrasında HÜDA PAR'ın atak yapacağına inanıyorum." dedi.

Kübra Apaydın

Vatandaşlardan Kübra Apaydın, "Erdoğan'ın yanında olacaklarsa herkes destekler. Ancak onun dışında altılı masaya veya başka bir yere geçeceklerse hiçbir şansı yok." diye konuştu.

Ömer Arslan

Alınan kararın gayet olumlu olduğunu vurgulayan Ömer Arslan, "Böyle bir zamanda insanların üzerine düşen şey devletinin yanında olmasıdır. HÜDA PAR da çok mantıklı bir karar vermiş." şeklinde konuştu.

Siyasette güçlü olunduğu müddetçe ayakta kalınabileceğini söyleyen Salih Mermi, Zekeriya Yapıcıoğlu'nun kararını desteklediğini, diğer partilerden de bu adımı beklediklerini ifade etti.

Şaban Çakır

Seçimlerde birkaç defa HÜDA PAR'ı duyduğunu ancak tanımadığını söyleyen Şaban Çakır, güneydoğuda daha güçlü olduklarını bildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemelerini istediğini vurguladı.

Mustafa Çalışkan

Seçimlerde AK Parti'yi destekleyeceğini belirten Mustafa Çalışkan, HÜDA PAR'ı tanımadığını, ülkenin geleceği için Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek gerektiğini söyledi.

Yusuf Karakayalı

HÜDA PAR'ı tanıdığını ve ideoloji olarak AK Parti'den uzak olmadığını söyleyen Yusuf Karakayalı, Cumhur İttifakı'na katılma kararlarını yanlış bulmadığını söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.