Halk özel hastanelere mahkum edilerek fahiş faturalarla karşı karşıya bırakılıyor

Halk özel hastanelere mahkum edilerek fahiş faturalarla karşı karşıya bırakılıyor

Deva Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, yaptığı yazılı açıklamada, Batman’ın sağlık alanında ülkenin en geri kalmış illerinden biri olduğunu iddia etti.

Batman’da vatandaşların günlerce randevu kuyruğunda beklediğini belirten İl Başkanı Müjdeci, “Batman’a kazandırılan hastanede doktor yok, hemşire yok, yatak yok, muayene yok, ameliyat yok ve sıra yok. Bununla birlikte birçok kat tamamen kaderine terk edilmiş durumda. Yeni yapılacak 500 yataklı hastanenin de kapasitesinin yetersiz olduğu ortadadır. Ayrıca araştırma hastanesinin 9 yılda bitirildiği bir ortamda, yapılması planlanan bu hastanenin kaç yılda bitirileceği tam anlamıyla muamma. Batman’a atanan 71 doktorun ise sadece ve sadece 6’sı uzman. Dolayısıyla yaraya hiçbir merhem olmadı.” dedi.

“Evde ya ölmeyi ya da kendi kendinize iyileşmeyi bekliyorsunuz”

Vatandaşların, dahiliye ve kadın doğum bölümlerinde bile 5-6 gün sonrasına randevu bulabildiğini vurgulayan Müjdeci, şöyle devam etti:

“Eskiden hastane kuyruklarında sıra beklenirken, şu anda beklenecek bir sıra bile yok. Evde ya ölmeyi ya da kendi kendinize iyileşmeyi bekliyorsunuz. Doktor sayısının eksikliği sebebiyle oluşan yoğunluk ve doktorların maaşlarındaki alım gücünün yerlerde sürünmesi nedeniyle mevcut doktorlar ya özel hastanelere ya da yurt dışına gitti. Batman’da ciddi bir hastalığı olan vatandaşlarımız Diyarbakır, Gaziantep ve Elazığ illeri arasında mekik dokuyor.”

“Yüzde 200 fark isteniyor”

Birçok branşta kamu hastanelerinde doktorların bile olmadığını ileri süren Müjdeci, “Zaten yoksulluk, sefalet ile boğuşan vatandaş en küçük hastalığında bile yüzde 200 farkların istendiği özel hastanelere mahkum edilerek fahiş faturalar ile karşı karşıya bırakılıyor. Bu ülkenin yoksul ve biçare vatandaşlarının varlığından dahi haberdar değiller. Türkiye’ye sağlıkta çağ atlattığını iddia edenleri Batman’daki kamu hastanelerinde tedavi olmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler