Halk Sağlığı Müdürlüğünden 'Sağlık Ocağı' açıklaması

Halk Sağlığı Müdürlüğünden 'Sağlık Ocağı' açıklaması

Bingöl'ün Karlıova ilçesine yapımı tamamlanan sağlık ocağının açılışının yapılmamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çatak Dörtyol Sağlık Evi olarak ocak ayı içerisinde açılacağını söyledi.

Karlıova ilçesine bağlı Çatak Dörtyol köyünde yaklaşık 2 yıl önce yapımı tamamlanan sağlık ocağının hizmet vermemesi üzerine yapılan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Bingöl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler, ocak ayı içerisinde vatandaşların taleplerine cevap vereceklerini söyledi.

Söyiler, "Çatak Dörtyol köyünde bulunan Aile Sağlık Merkezi(ASM) müdürlüğümüze teslimi 11.05.2015 tarihinde oldu. Bu süre zarfında bizim bakanlıkla görüşmelerimiz ve yazışmalarımız neticesinde, 03.06.2016 tarihinde biz Türkiye Halk Sağlık Kurumuna buraya bir aile hekimliği birimi kurulsun diye bir teklifimiz oldu. Bakanlığında bize 15.08.2016 tarihinde mevcut nüfus yetersizliği münasebetiyle Çatak Dörtyol köyünde bulunan Aile Sağlık Merkezinin açılamayacağı yönünde bir karar yazısı geldi. Ancak mevcut ilerleyen süreçte bölgedeki nüfus hareketinin artması durumunda da yeniden durum değerlendirilip ASM’nin açılabileceği yönünde bize bir yazı geldi." dedi.

Ocak ayı içerisinde sağlık evine atama yapılacağını belirten Söyiler, “Biz mevcut binanın tekrar değerlendirilmesi için en azından oranın 'Sağlık Ocağı' olmazsa da 'Sağlık Evi' olması yönünde bir teklifimiz oldu. 06.12.2016 tarihinde bize gelen yazılı cevapta bakanlık tarafından Çatak Dörtyol köyü 'Sağlık Evi' açılması yönünde olumlu bir cevap geldi. Şu an orası bu ay itibariyle Sağlık Evi statüsüne kavuştu. Çatak Dörtyol Sağlık Evi olarak önümüzdeki ocak ayı içerisinde de oraya bir sağlık elamanı ataması yapacağız." şeklinde konuştu.

Sağlık Ocağından Sağlık Evine dönüşen yerin bazı eksikliklerinin olduğunu aktaran Söyiler, “Oranın çevre düzenlemesi yapılmamıştır, 2017 tarih itibariyle oranın çevre düzenlemesini yapacağız. beraberinde binanın içinde bir revizyon yapıp aynı zamanda lojmanlı bir sağlık evi yapacağız ki oraya atamış olduğumuz sağlık elamanı orda kalacak 24 saat 7 gün kalacaktır. Vatandaşlarımız bu konuda biraz sabrederlerse bizde ocak ayı içerisinde bu taleplerine cevap vermiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Söyler son olarak, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyünde bulunan Aile Sağlık Merkezimiz yeteri kadar nüfusu olduğundan şu an itibarıyla bir doktor ve bir hemşire görevlendirildiğini söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.