Halk Sağlığından kadınlara hijyen eğitimi

Halk Sağlığından kadınlara hijyen eğitimi

Şırnak İl Halk Sağlığı ve bağlı Cizre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, sağlık eğitimleri kapsamında, kadınlara yönelik hijyen eğitimi verildi.

Halk Sağlığı Merkezi tarafından sürdürülen sağlık eğitimleri kapsamında Cizre Aile Destek Merkezi kursiyerlerine, bulaşıcı hastalıklar ve hijyen eğitimi konusunda bilgi verildi.

Toplum Sağlığı Merkezi sağlık personeli Süleyman Tunç tarafından verilen eğitimde, ‘Bulaşıcı Hastalık Nedir?’, ‘Bulaşıcı hastalıklardaN basit korunma yolları nelerdir?’, ‘Doğru el yıkama tekniği nasıldır?’ , ‘Günlük bakım nasıl yapılır?’ konuları işlendi.

Eğitim hakkında bilgi veren Tunç, amaçlarının sağlık alanında bütün bireylere inmek ve onlara gerekli desteği sağlamak olduğunu söyledi.

Gündelik işlerde temizlik ve hijyenin doğrudan kadınları daha fazla ilgilendirdiğini anlatan Tunç , “ Bayanlarımız günlük hayatta sürekli evin temizliği ve hijyeni ile doğrudan alakalıdırlar. Biz de hijyen eğitimi çerçevesinde burada kursiyer arkadaşlarımıza bu eğitimi veriyoruz.Umarım kendi hayatlarında ve ailelerinde bu bilgileri   uygulamaya çalışırlar”

Eğitim kursiyerlerin soru cevap kısmından sonra sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.