Halk sorun teşkil eden sokak hayvanlarının barınaklarda koruma altına alınmasını istiyor

Halk sorun teşkil eden sokak hayvanlarının barınaklarda koruma altına alınmasını istiyor

Türkiye'de son günlerde artan köpek saldırılarının ardından başıboş köpeklerin barınaklarda koruma altına alınması konusu gündeme gelirken Mardin halkı bu sorunun ciddi bir şekilde çözüme kavuşmasından yana olduklarını ifade etti.

Mardin halkı, başıboş gezen sokak hayvanlardan kendilerinin de mağduriyet yaşandığını, sabah namazına giden cami cemaati ve özellikle sabah saatlerinde okula giden çocuklar için ciddi sorun teşkil ettiğini dile getirdi.

"Hayvanların barınaklarda koruma altına alması Belediyenin asli görevidir"

Ortalık yerde tehlike saçan sokak hayvanlarının Belediye tarafından toplatılıp barınaklarda koruma altına alınmasını talep eden Emin Dal, "Sokak hayvanlarına belediye tarafından barınaklarda bakılsa daha iyi olur. Hem sağlıkları yönünden hem beslenmeleri yönünden orada bakılsa bence daha iyidir. Çünkü toplumun bir kesimi sıcak bakmıyor,. İyi davranılmıyor bazı kişiler tarafından. Sabahleyin erken çocuklar okula gittiği zaman da bazı şikayetler oluyor çünkü bu bizim buradaki sokak hayvanları aşılı değildir, saldırgan oluyorlar. Bizim de başımıza bir ara geldi. Bu Belediyenin asli görevidir." şeklinde dile getirdi.

Başıboş gezen sokak hayvanlarının özellikle çocuklar için sakıncalı olduğunu ve gereken tedbirin alınmasına dikkat çeken Oktay Koçak, "Sokak köpekleri özellikle çocuklar için sakıncalı olduğunu herkes biliyor. Çocuklar özellikle korkuyorlar. Sabah namazı saatinde olsun çocukların okul saatlerinde olsun sokak hayvanlarına bakılsa, kalabalık olduğu zaman toplanması için gerekli tedbirler alınsa iyi olur tabii ki." ifadelerini aktardı.

"Çocuklar daha çok korkar, psikolojileri bozulabilir"

Özellikle sabah saatlerinde okula giden çocuklar ve sabah namazına giden cami cemaati için daha çok sorun teşkil ettiğine vurgu yapan Koçak, "Zabıtalar özellikle okul saatlerinde veya sabah erken saatlerde onların kalabalık olduğu yerlerde hayvanları toplayabilirler. Benimde bir ara etrafımı çevirip saldırdılar. Biz bu tür şeyleri yaşadık ama çocuklar daha çok korkarlar, daha çok psikolojileri bozulabilir." dedi

"Sokak köpekleri için gerçekten bir önlemin alınması lazım"

Sokak köpekleri için ciddi bir çözüm isteyen Sefer Çeri, "Sokak köpekleri için gerçekten bir önlemin alınması lazım. Barınaklar da kurulmuş, mevcut durumdadır. Bir çocuk okula gidemiyor, illa ailesi olması lazım yanında. Sabah bir yere gitmek istediğimizde 10 köpek bir yere toplanmış vaziyetteler. Belediye ile bu konu hakkında iletişime geçildiği halde bu konu alınmıyor. Bunun için birilerinin bu sesi duyması lazım, önlemi almaları lazımdır." dedi.

"Belediye, bu sorunlara karşı bir önlem alsa, çocuklar için de çok daha iyi olur"

Belediye ekiplerinin sokak hayvanları için herhangi bir çözüm arayarak insanlara hizmet etmeleri gerektiğine değinen Hasan Deniz, "İnsanları düşünen ya da bu çocukları düşünen yok. Bu insanlara hizmet verilmediği sürece bu insanlar da ayağa kalkar. Bunun için belediye, bu insanlar için bir hizmet verse önlem alsa, çocuklar için bir önlem alsa çok daha iyi olur." ifadelerine yer verdi.

Deniz, bu sorunun çözüm önerilerini aktararak, "Araçlar temin edilebilir, kuduz köpekler her gün bir araçla toplatılabilir. Arazilerimiz var daha fazla barınak açılabilir. En azından küçük çocuklara zarar gelmesin." şeklinde kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.