Halk tam kapanma kararına tepkili

Halk tam kapanma kararına tepkili

Cizre halkı, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklanan ve 19 gün sürecek olan tam kapanma kararına tepki gösterdi.

Ramazan ayının ilk 15 günün kısmi kapanma ile geçirilirken, önceki gün yapılan kabine toplantısının ardından 19 günlük tam kapanma kararı açıklandı.

Ekonomide derin yaralar bırakan Covid-19 salgını hem halk hem de esnaf üzerinde olumsuz etki bırakmaya devam ediyor.

29 Nisan Perşembe akşamı başlayıp 17 Mayıs Pazartesi son bulacak olan 19 günlük tam kapanmayı halk tepkiyle karşıladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde günlük yevmiye usulü bir işte çalıştığını söyleyen Ahmet Acar, "19 gün yapılacak tam kapanma ile mağduriyetimiz daha da artacak. İş yok, evde erzakımız da yok öyle ki fitre verecek gücümüz yok. Ben yevmiye usulü çalışıyorum, evim kira, 3 çocuğum var tam kapanma döneminde aileme nasıl bakacağım. 19 günlük yasak nedeniyle mağdur olacağız. Bizlere maddi desteğin verilmesi lazım." diye konuştu.

Tam kapanma ile evlerine ekmek götüremeyeceğini söyleyen Hacı Mehmet, "Günlük çalışıp ailesine bakanlar ne olacak? İş yok, yapacak bir şeyimiz yok! Tam kapanma ile evlere hapsedilmiş olacağız. 6 evladım var ve bu virüs yüzünden psikolojileri bozulmuş durumda. Onlara ben bakmak zorundayım. Hem günlük yevmiyeli çalışanlar hem de esnaf bu Ramazan ayında zor durumda. Evlerine ekmek götüremeyenler var… bu mağduriyet giderilmelidir. Bu tam kapanma ile devletimiz bizlere yardım elini uzatmalı. Günlük çalışıp evlerine ekmek götüremeyen halkı duymalı." şeklinde konuştu.

Halit Turan, "Ramazan bayramı arifesinde alınan yasak kararıyla halk zor durumda kalacak. Yasakların hafta sonları yapılması daha uygun olurdu. Esnaf ve halkın uzun zamandır beklediği Bayram arifesinde tam kapanma hem esnafa hem halka ciddi zararlar verecektir. 19 günlük yasak çok ağır, halk bu yasak karşısında hem maddi hem manevi şekilde zarar görecektir. Perişan olacağımız bu tam kapanma dönemi bizlere ciddi zararlar verecektir." ifadelerini kullandı.

Kiracı olduğunu söyleyen Hatice Hesen, "Ben günlük işlerde çalışıyorum. Tam kapanma ile işsiz kalacağım. Eşim hasta, kiracıyım, elektrik paramı verecek gücüm dahi yok. Bayram geldi 19 günlük kapanma ile evime erzak alamayacağım. Tok olanlar kulağını fakire kapatmış durumda. Şimdi devlet de bizlere kulağını kapatmamalı, bize yardım etmelidir." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler