Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri Kudüs eksenli bir ittihat oluşturmalı

Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri Kudüs eksenli bir ittihat oluşturmalı

Her yıl Ramazan ayının son haftasına denk gelen cuma günü, İslam coğrafyasında “Dünya Kudüs Günü” olarak idrak edilip siyonist işgal rejiminin zulümlerine dikkat çekiliyor.

Batman’daki siyasi parti başkanları ve halk, cuma namazı çıkışı duygularını İLKHA’ya paylaşarak esaret altında bulunan Kudüs’ün özgürlüğüne yönelik önemli mesajlar verdi.

Kudüs’ün özgürlüğünün İslam ümmetinin birliğinden geçtiğini belirten siyasi parti başkanları ve halk, Müslümanların hiçbir zaman Kudüs’ü gündemlerinden düşürmemeleri gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Kudüs’ün sıradan bir mesele değil İslam ümmetinin inanç meselesi olduğunu belirtti.

Filistin’de, Kudüs’te siyonist işgal rejiminin Müslümanlara yaşattığı zulümlerin sebebinin ümmetin dağınıklığından kaynaklandığının altını çizen Başkan Şahin, halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticilerinin mutlaka Kudüs eksenli bir birliktelik oluşturmaları gerektiğini söyledi. Şahin, Kudüs’ün özgürlüğü için Kudüs’e adanmış bir gençliğin yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

“Müslümanlar zulümlere karşı tepkilerini ortaya koyuyor”

Salgından ötürü tepkilerini kitlesel olarak dile getirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Şahin, “Her yıl Ramazan ayının son cuma günü İslam ümmetinin büyük bir kısmı tarafından ‘Dünya Kudüs Günü’ olarak idrak edilmektedir. Müslümanlar Kudüs ile ilgili duygularını ve siyonist çetenin oradaki Müslümanlara yaptığı zulümlerine yönelik tepkilerini ortaya koymaktadırlar. HÜDA PAR teşkilatları olarak bizlerde her yıl bu anlamda duygularımızı dile getiriyoruz. Fakat pandemiden dolayı bu yıl tepkimizi kitlesel basın açıklaması şeklinde dile getiremiyoruz.” dedi.

“Kudüs meselesini gündemden düşürmemek lazım”

Müslümanların Kudüs’ü hiçbir zaman gündemlerinden düşürmemesi gerektiğine işaret eden Şahin, şöyle dedi:

“Hiçbir şekilde şartlar ne olursa olsun Kudüs meselesini gündemden düşürmemek lazım. Zira Kudüs sıradan bir mesele değildir. Kudüs İslam ümmetinin inanç meselesidir. Kudüs ve etrafı sıradan bir coğrafya parçası, belde değildir. Allah’ın Kudüs’ü ve çevresini mübarek kıldığı bir beldedir. Kudüs Arapların veya orada yaşayan Filistinlilerin meselesi de değildir. Eğer bugün Kudüs esaret altındaysa, bugün siyonist çete oradaki Müslümanların kanını döküyorsa ve zulüm ediyorsa bu ümmetin parçalanmışlığından, dağınıklığındandır.”

“Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri Kudüs eksenli birliktelik oluşturmalı”

Konuşmasında İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenen Şahin, “Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticilerinin mutlaka Kudüs eksenli bir ittihat, birliktelik oluşturmaları lazım. Fikirlerinin ve düşüncelerinin Kudüs ile meşgul olduğu, zikirlerinde sürekli Kudüs’ü konuştuğu, gündemlerinde sürekli Kudüs’ün olduğu, adeta kalplarının Kudüs için çarptığı bir Kudüs gençliğinin inşa edilmesi lazım.” diye konuştu.

“Kudüs gençliği inşa edilmelidir”

Bir Kudüs gençliğinin yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Bu Kudüs gençliği adeta Kudüs’e adanmış bir gençlik olması lazım. Öyle ki Kudüs’ün özgürlüğü için Selahaddivari bir tavırla, duruşla ve mücadele ruhuyla Kudüs’ün özgürlüğünü menziline, hedefine koymuş ve bunun mücadelesini verecek bir Kudüs gençliğinin yetiştirilmesi lazım. Yoksa sıradan tepkilerle Kudüs siyonist çetenin elinden kurtarılamaz.” ifadelerini kullandı.

“Kudüs’e sahip çıkmazsak bütün ümmet paramparça olur”

Kudüs denilince aklına siyonistlerin zulmü geldiğini belirten Abdullah Demir, “Kudüs deyince aklımıza dünyadaki bütün kâfirlerin ve müstekbirlerin bir olup Müslümanların ezilmesi geliyor. Madem bunlar birleşip Müslümanları eziyorlar bizde bu mübarek Ramazan ayını ve Kadir gecesini fırsat bilip Müslümanların vahdeti için çaba gösterip dua etmemiz lazım ve siyonizmin başını Kudüs’te ezmemiz lazım. Rabbimin etrafını mübarek kıldığı, peygamberlerin kıble olarak döndüğü Kudüs’e sahip çıkmazsak bütün ümmet paramparça olur. Eğer biz Kudüs’ü Müslümanların merkezi, karargâhı ve kalbi olarak görmezsek yarın Müslümanların bedeni paramparça olur. Dolayısıyla bizler bugün Kudüs’e sahip çıkmalıyız.” dedi.

“Kudüs İslam’ın kalbidir, sık sık gündeme getirilmeli”

İslam dünyasını Kudüs’e sahip çıkmaya çağıran Mustafa Tanrıverdi ise şunları kaydetti: “Kudüs için söylenecek çok şey var. Şunu söyleyebilirim ki Kudüs İslam’ın kalbidir. Nasıl ki insanın bedeninde kalp durduğu takdirde beden iflas ediyorsa İslam dünyası içinde Kudüs kalptir. Bunu bu şekilde algılıyorum. Bütün İslam dünyasının Kudüs’e sahip çıkmasını arzu ediyorum. Kudüs’ün şu anki hali İslam dünyası için kara bir leke olarak görüyorum. İslam dünyası Kudüs için daha duyarlı olmalıdır. Bu konuyu sık sık gündeme getirmesi gerekir.”

“Bir olmasak zulüm devam edecek”

Müslümanların bir olmaları gerektiğini vurgulayan Bahri Kılıç, “İslam âlemi Kudüs için bir olsun. Müslümanlar bir olmayınca kâfir israil sürekli zulmüne devam edecek. Allah İslam âlemine birlik beraberlik versin. Kudüs yıllardır esaret altındadır. Televizyonlarda çocuk, kadın ve ihtiyarların zalimce öldürülmelerini görünce içimiz yanıyor. Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması lazım ki kâfire karşı başkaldırsınlar. Duadan başka bir şey elimizden gelmiyor. Allah ümmeti Muhammed’e birlik beraberlik versin inşallah.” diye konuştu.

“Ümmet birlikte hareket ederse bütün sorunlar hal olur”

Gıyasettin Aksoy da Kudüs ile ilgili şunları dile getirdi: “Kudüs için Müslümanlar birlik ve beraberlik içinde olmaları gerekir. Müslümanlar bir yerde toplanmalı ve ayrı gayrı olmamaları lazım. Biz Müslümanlara bir lider lazımdır. Birlik olamazsak ne konuşursak bireysel olarak fayda vermez. Kudüs’ün bu halini görünce canımız yanıyor. Ümmet birlikte hareket ederse bütün sorunlar hal olur.”


Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri Kudüs eksenli bir ittihat oluşturmalı

Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri Kudüs eksenli bir ittihat oluşturmalı

Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri Kudüs eksenli bir ittihat oluşturmalı

Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri Kudüs eksenli bir ittihat oluşturmalı

Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri Kudüs eksenli bir ittihat oluşturmalı

Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri Kudüs eksenli bir ittihat oluşturmalı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.