Halkımızla el ele gönül gönüle yürüyoruz

Halkımızla el ele gönül gönüle yürüyoruz

​HÜDA PAR Midyat ilçe teşkilatının organize ettiği bayramlaşma programında konuşan Mardin Milletvekili adayı İsa Altunkaynak, halkla el ele gönül gönüle yürüdüklerini söyledi.

HÜDA PAR Midyat ilçe teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenledi.İlçe binası önünde düzenlenen  programa çok sayıda kişi katıldı.

Burada bir konuşma yapan HÜDA PAR Mardin Milletvekili adayı İsa Altunkaynak, HÜDA PAR olarak halkın maddi manevi bütün sorunlarını çözmek için yola çıktıklarını belirterek bu konuda halkın destek vermesinin vicdani bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Seçim nedeniyle yaşanan ölümlere tepki gösteren Altunkaynak, "Geçenlerde Suruç’ta da 3 vatandaşımızı katleden zihniyetin tek amacı vardır. İnsanlarda korku psikolojisi oluşturarak halkımızın siyasi tercihlerine gem vurmak.” dedi

“Biz sonuçtan değil seferden mesulüz”

Altunkaynak, sözlerine şöyle devam etti: Halkımızdan isteğimiz ‘Doğru Siyaset, Gerçek Adalet’ anlayışıyla yola çıkan HÜDA PAR’ı yalnız bırakmamalarıdır. Bizler iki ayı aşkın süredir sahalardayız. Halkımızdan gördüğümüz yoğun teveccüh gerçekten takdire şayandır. Son bir haftamızı Allah’ın (cellecelaluhü) izniyle daha iyi bir şekilde, hiçbir kınayıcının kınamasından korkmadan yolumuza devam edeceğiz. Biz sonuçtan mesul değiliz, seferden mesulüz. Bizim davamız şahsi bir dava değildir, bizim davamız parti davası değildir, bizim davamız dava partisidir.Biz diyoruz ki; yanlış bir adayla seçileceğimize doğru bir adayla kaybedelim. Bu vesileyle ‘Önce İnsan, Öncelik Adalet’ ve doğru siyaset diyoruz.”

Konuşmanın ardından bayramlaşmaya geçildi. Salâvatlarla yapılan bayramlaşma programında misafirlere ikramda bulunuldu.

“Sahada halkımızın yoğun bir teveccühüyle karşılaştık”

Altunkaynak, bayramların kardeşlik, birlik ve beraberliğin birer sembolü olduğunu ifade ederek şunları söyledi.

“Üye ve gönüllerimiz ile vatandaşlarımızla güzel bir atmosfer içerisinde Ramazan Bayramı’nı kutladık. Bayramlar birlik ve beraberliğin sembolize edildiği kardeşliğin tahakkuk ettirildiği bu zaman dilimlerini iyi değerlendirmek gerekir. Birbirimizle kucaklaşarak adaletin, kardeşliğin ve huzurun tesisi için çalışmak öncelikli vazifelerimizin arasında olması gerekiyor. HÜDA PAR olarak; sahadayız ve halkımızın yoğun bir teveccühüyle karşılaştık. Allah’ın izniyle son bir haftamızı yoğun bir şekilde geçirerek, halkımızla elele gönül gönüle vererek halkımızın desteğiyle aleyhimizde oluşturulan algı operasyonlarını 24 Haziran’da yıkacağız. Allah’ın izni ile HÜDA PAR güneşi doğmuş, şafak sökmüştür. Ramazan Bayramının ülkemize memleketimize, İslam âlemine, Mardin’e ve özelde Midyat’ımıza hayırlar getirmesini yüce Allah’tan temenni ediyorum.”

Vatandaşlar duygularını paylaştı

Katılımcılardan Abdülmecit Sevimli,  “Tüm Müslümanların bayramını kutluyorum. İbadetlerle geçirdiğimiz Ramazanı Allah Müslümanlardan ve İslam ümmetinden kabul buyursun hayırlı olsun. Herkesin bayramını kutluyorum Bu bayramlar keyif, barış ve coşkunun bayramıdır. Ama maalesef dünyanın birçok bölgesinde Müslümanlar parçalanmışlıktan dolayı birbirlerinden ayrılıp tarumar oldukları için bayram yapamıyorlar. Biz onlara üzülüyoruz. Savaş içindeki Müslüman ülkeleri birbirlerine düşmüş. Müslüman ülkeleri için üzülüyoruz Arakan, Filistin, Suriye, Irak ve Afganistan dünyanın dört köşesinde zulme uğrayanlara üzülüyoruz. Devletleri, ülkeleri yıkılmış durumda, hakları ellerinden alınmış zulüm altındadırlar. Bundan dolayı çok üzülüyoruz. Yoksa bu bayramlar İslam’ındır. Bunlarla çok seviniyoruz. Küskünlüklerin bitmesi gereken bayramlardır. Müslümanlar birbirlerinin arasında barışı tesis etmeliler. Adalet üzerinde kardeşlik bağlarını güçlendirmeliler. HÜDA PAR bu yaptıkları güzel bayramlaşma programından dolayı kutluyorum. İnsanları hak ve adalet üzerine çağırdıklarından dolayı onları tebrik ediyorum. Onları İslam’a yöneltiyorlar ve adalet üzerine çağrı yapıyorlar. Önce insan, öncelik adalet diyorlar ve istiyorlar. Biz de onları seviyoruz.” dedi

Hacı Hasan Yeşilmen ise birlik ve beraberlik temennisinde bulunarak Müslümanların yaşadığı  zulmün bitmesi için dua  etti. (Süleyman Tunç- İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler