Halkın Bu Sisteme Güveni Kalmamıştır

Halkın Bu Sisteme Güveni Kalmamıştır

Konya Fatih Der Başkanı Mehmet Zülfi Tan, Roboski katliamının devletin karanlık geçmişinin günümüze yansıyan yüzü olduğunu söyledi.

KONYA - Roboski katliamının vatandaşlarını kendi uçaklarıyla bombalayan bir zihniyetin tezahürü olduğunu söyleyen Konya Fatih Der Başkanı Mehmet Zülfi Tan, "Roboski zalimlere güç yetiremeyenlerin acısını mazlumlardan çıkarma yeridir."dedi.

 

Katliamın, yapanların yanına kar kalmaması gerektiğini ifade eden Tan, " Roboski'nin hesabı mutlaka sorulmalıdır. Bu, elini kolunu sallayarak katliam yapanların yanına kar kalmamalıdır ki böyle acılar bir daha yaşanmasın. Birileri sınırı delik deşik edip geçerken onlara ses çıkarmayanların ve onları görmeyenlerin 13-14 yaşındaki çocukları bir kurt gözüyle gözetleyip üstlerine bomba yağdırılması, kimsenin kabul edebileceği durum değildir.ifadelerini kullandı.

 

"Bu katliam bardağı taşıran son damla olmuştur." Diyen Tan, "Halkın artık bu sisteme bir güveni kalmamıştır. Bölge halkının kuru söylemlere kanacak durumu da yoktur. Bu olay bütün yönleriyle açıklanmalı ve vicdanlar teskin edilmelidir." dedi. (M.Ata Doğu-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.