Halkın onayından geçmeyen iktidar başa gelmeyecek

Halkın onayından geçmeyen iktidar başa gelmeyecek

Muş’ta düzenlenen “Değişen Türkiye ve Referandum Süreci” konferansında konuşan AK Parti eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, halkın onayından geçmeyen iktidardın başa gelemeyeceğine dikkat çekti.

Muş Belediyesi tarafından düzenlenen “Değişen Türkiye ve Referandum Süreci” temalı konferansta konuşan 23’üncü dönem AK Parti eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, halk oylamasına sunulacak olan sistemden sonra bir daha koalisyon olma ihtimalinin olmayacağını söyledi.

Sanayi Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferans, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın selamlama konuşmasıyla devam etti. Daha sonra konferansa konuşmacı olarak katılan Abdurrahman Kurt, bir daha koalisyon olma ihtimalinin olmayacağından dolayı CHP’nin “hayır” dediğini ve hayırcıların arkasında uluslararası haçlı emperyalizminin olduğunu söyledi.

Kurt, “CHP niye başkanlık sistemine karşı çıkıyor biliyor musunuz? Çünkü bir vesayet sistem olan bu günkü parlamenter rejimde ona kapı açan unsurlar yok ediliyor. Bir daha koalisyon olma ihtimali olmayacak. Bir daha halkın onayından geçmeyen bir iktidar bu ülkeye gelmeyecek. Türkiye’de yüzde 65 inançlı insanların bir tarafta olduğu yüzde 35’te sol, ultra sekülerlerin bir tarafta olduğu bir sistem var. Bu başkanlık sisteminden bir daha onlar ihtilal gücünü halktan alamayacaklarını gördükleri için buna karşı çıkıyorlar. Bunların yanında uluslararası haçlı emperyalizmi var. Daha dün bir camide yüzlerce insanın üzerine bomba yağdıranlar var.” ifadelerini kullandı.

“Yeni bir dünya sisteminde güçler dengesinin oluşması için Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Arap’ıyla el ele, omuz omuza bu dünya sistemine meydan okumak için buradayız.” diyen Kurt, şöyle konuştu:

“Uluslararası emperyalizm Suriye’de, Halapçe’de, Ortadoğu’da ve Filistin’de yaptıkları zulmü yapmamaları için ilham olmak adına, dünyanın 5’ten büyük olduğunun savaşını inatla vermek adına buradayız. Yeni bir dünya sisteminde güçler dengesinin oluşması için Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Arap’ıyla el ele, omuz omuza bu dünya sistemine meydan okumak için buradayız. Biiznihi Teâlâ bu sistem geldiği zaman bir daha vesayet kurumları adı altında bu halkın iradesi engellenemeyecek, bu halkın kalkınması engellenemeyecek. Bizi bir daha eyalet kapılarında borca muhtaç hale getiremeyecekler. Bizi bir daha uluslararası güçler dengesinde hesaba katmadan, İslam dünyasının mazlumlarının sesini kısacak şekilde bir dünya düzeni oluşturamayacaklar. Bunun için 2023 hedeflerinden korkuyorlar.”

Konferans soru cevap kısmının ardından son buldu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.