Hamanei: Önceki aptal (Trump), İran’ı müzakere masasına oturtacağını sanmıştı

Hamanei: Önceki aptal (Trump), İran’ı müzakere masasına oturtacağını sanmıştı

Hamanei, "Önceki aptal, İran’ı zayıflatarak müzakere masasına oturtmak için baskı politikası tasarlamıştı. Yeni ABD hükümeti de azami baskı politikası izlemesi durumunda başarısız olacağını bilmelidir." dedi.

Hamanei, İran'da yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz Bayramı dolayısıyla bugün canlı yayında bir konuşma yaptı.

Mehr'de yar alan habere göre Hamanei, bu yıl da sloganların "üretim" olduğunu belirterek, bu üretimin de gerekli desteklerin sağlanması ve engellerin kaldırılmasıyla yapılabileceğine dikkat çekti.

Hamanei, "Ülkede üretim faaliyetleri devam etmeli ve üretimin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Aşırı ithalat, mal kaçakçılığı ve bankaların üretim sistemini aksatma süreci ortadan kaldırılmalıdır. Üretime önemli bir katkı, insanların satın alma gücünün arttırılmasıdır. Yeni yılda üretimde atılım ciddi bir şekilde takip edilirse, ekonomide kesinlikle bir değişiklik olacaktır." dedi.

"ABD’nin yaptırımları bir millete dayatabileceği en büyük cinayetlerden biridir"

Ülke ekonomisinin gelişmesi halinde yaptırımların anlamsız kalacağını söyleyen Hamanei, "ABD’nin ekonomik kuşatması ve yaptırımları hükümetlerin bir millete dayatabileceği en büyük cinayetlerden biridir. Bir millete yaptırım uygulayarak gıda ve ilaç ithalatını önlemek cinayettir. Elbette biz sorunların üstesinden gelebiliriz, ancak bazı hükümetler bunu yapamazlar." ifadelerini kullandı.

ABD yaptırımlarının, ülkesine bazı faydalarının da olduğuna dikkat çeken Hamanei, "O da tehditlerin fırsata çevrilmesidir. Gençlerimiz bugün yurtdışından tamamen bağımsız ve aynı zamanda daha kaliteli ürünler üretiyorlar." diye belirtti.

Yaptırımlarla başa çıkmanın iki yolunun olduğunu söyleyen Hamanei, şunları kaydetti:

Bunlardan birisi yaptırım uygulayan tarafa giderek yaptırımları kaldırmasını istemektir. Bu durumda karşı taraf da birkaç emperyalist isteklerde bulunacaktır ki bu yol, aşağılanmaktan başka bir şey değil. Diğer yol da içeride gücümüzü harekete geçirmek ve yaptırım uygulanan malları ülke içinde üretmektir. Bu durumda karşı taraf yaptırımları kaldırmak zorunda kalır.

"Önceki aptal İran’ı küstah taleplerini dayatabilmek için azami baskı politikasını tasarlamıştı"

"ABD’nin azami baskı politikası başarısız kaldı." diyen Hamanei, ABD eski başkanı Donald Trump'a işaret ederek, "Önceki aptal, İran’ı zayıflatarak müzakere masasına oturtmak ve küstah taleplerini dayatabilmek için azami baskı politikasını tasarlamıştı." dedi ve şunu ekledi:

Halbuki hem kendisi hem de ülkesi rezil oldu ve İran güçlü bir şekilde ayakta duruyor. Yeni ABD hükümeti de azami baskı politikası izlemesi durumunda başarısız olacağını bilmelidir.

Hamanei, "ABD tüm yaptırımları kaldırmalıdır. Sonra biz bunu doğrulayacağız. Yaptırımlar kelimenin tam anlamıyla kldırılırsa biz de yükümlüklerimize geri döneceğiz. ABD’liler bize karşı yanlış yaptılar ve bölgedeki tüm meselelere karşı da hata yapmaktadırlar. Siyonist rejimi ve Suudi yönetimini desteklemek, Suriye’de bulunmak ve Yemen halkına saldırmak kesinlikle bir hatadır." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.