Hamaney'in danışmanı Velayeti topraklarını işgalden kurtaran Azerbaycan'ı tebrik etti

Hamaney'in danışmanı Velayeti topraklarını işgalden kurtaran Azerbaycan'ı tebrik etti

İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Seyyid Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, "İşgal altındaki kentlerin kurtarılması gerekiyordu. Azerbaycan halkı da bunu yaptı; onları tebrik ediyoruz." dedi.

İran basınında yer alana haberlere göre Ali Ekber Velayeti, İran'ın Azerbaycan, Ermenistan ve Azerbaycan toprağı olan Nahçıvan ile ortak sınırı olduğunu hatırlattı.

"Komşu ülkelerin güvenliği ve huzuru olmadan İran’ın ulusal güvenliğinin mümkün olmayacağına inanıyoruz." diyen Velayeti, şöyle konuştu:

Bölgede bir savaş çıkması durumunda Azeri kardeşlerimiz ve Ermeni dostlarımız hayatlarını kaybediyor. Bu nedenle bunun önüne geçilmelidir. Dolayısıyla bu konuyla ilgilenenler hakların iade edilmesi için daha erken harekete geçmeliydi. Bu mesele bölge dışındaki ülkeleri ilgilendirmez ve İran adilce bir barışın sağlanması yönünde çalışacak.

Velayeti, "İşgal altındaki kentlerin kurtarılması gerekiyordu. Azerbaycan halkı da bunu yaptı; onları tebrik ediyoruz. Çünkü Azerbaycan Cumhuriyeti ile dostane, tarihi ve kültürel ilişkilere sahibiz" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.