Hamas: Arefe gününde Mescid-i Aksa meydanında olalım

Hamas: Arefe gününde Mescid-i Aksa meydanında olalım

Filistin'deki İslami direniş hareketi Hamas, Müslümanlara "Arefe günü Mescid-i Aksa’da olun" çağrısı yaptı.

Hamas, Filistin halkını, Arefe gününü, Mescidi Aksa’ya en çok ziyaretin yapıldığı, avlusunun doldurulduğu, bayram boyunca işgalci güvenlik güçlerine ve fanatik Yahudilerin baskınlarına karşı nöbetin tutulduğu gün yapmaya davet etti.

Hamas, resmi sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, siyonist işgal rejimini, Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme, Müslümanların elinden alarak kendi egemenliği altına alma, bazı parçalarını Yahudi yerleşimcilerin hizmetine sunma gibi sinsi planları konusunda uyardı.

Mescid-i Aksa’nın üzerinde sadece Müslümanların yetkisi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Kıble Mescidi, Kubbetü’s-Sahrâ, Burak Mescidi, Mervan Mescidi ve daha birçok yer Mescid-i Aksa’nın bölünmez asli parçalarıdır." ifadelerine yer verildi.

İşgal rejimi cuntasının Kudüs halkına yönelik ahlak sınırlarını aştığını belirtilen açıklamada, rejimin, Mescid-i Aksa’ya sistematik bir şekilde günlük olarak saldırdığı, işgal altındaki Kudüs şehri sakinlerine yönelik akıl almaz uygulamalar hayata geçirdiği, evlerini yerle bir ettiği ve şehri terk etmeleri için afaki vergiler vermeye zorladığı kaydedildi.

Açıklamada, "Kudüs bütün olarak mukaddes değer ve bununla ilgili ilkeler ulusal sabitelerdir. Buraları kirletme, bölme veya insanları buradan uzaklaştırma gibi uygulamaların cevapsız kalmayacağından kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerine yer verildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği'ne seslenilen açıklamada, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı kimsesiz bırakılmaması sorumlulukların gereğinin yerine getirilmesi istendi.

Açıklamada, İslami değerlerin hemen hemen her gün işgal rejiminin ve fanatik Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığına işaret edilerek, işgal zulmünün son bulması için ilgili uluslararası kurumlar harekete geçmeye davet edildi.

Irkçı Yahudi yerleşimci, işgalci askerlerin eşliğinde dün Kudüs’ün "Eski Şehir" bölgesinde yer alan mübarek Mescid-i Aksa avlusuna baskın düzenlemişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.