Hamas: BAE-siyonist rejim anlaşması Filistin halkını sırtından bıçaklamaktır

Hamas: BAE-siyonist rejim anlaşması Filistin halkını sırtından bıçaklamaktır

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), BAE-siyonist rejim anlaşması ile ilgili açıklamasında, bu korkakça adımın Filistinlilerin, Filistin'deki dini, etnik, ulusal ve tarihi haklarına karşı bir saldırı olduğuna dikkat çekti.

Açıklamada, bu anlaşmanın Filistin halkını ve onun direniş güçlerini sırtından bıçakladığına vurgu yapıldı. Bu girişimin işgali hezimete uğratmayı ve onu dize getirmeyi, Filistinlilerin kendi vatanlarında sabit haklarını hâkim kılmalarını hedefleyen direnişin gidişatını etkilemeyi amaçladığı ancak başarısız olacağı belirtildi.

BAE-siyonist rejim anlaşmasına Filistin'deki bütün direniş grupları tepki gösterdi ve bunun Filistin halkının meşru haklarını elde etmesinin önüne geçmek amacıyla oynanan kirli bir oyun olduğuna dikkat çektiler.

Filistin Yönetimi de anlaşmaya tepki olarak, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki büyükelçisini geri çağırdı.

Filistin Yönetimi, BAE'nin yaptığının Kudüs'e, Mescidi Aksa'ya, Filistin davasına ihanet olduğunu ve Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti olarak tanımak anlamına geldiğini dile getirdi.

Filistin Yönetimi tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Bu adım Arap dünyasının barış girişimini imha etmiş, Arap ve İslam zirvelerinin kararlarını ve uluslararası meşruiyeti geçersiz saymıştır. Filistin halkına karşı düşmanca bir tutumdur. Başta Kudüs ve 1967 sınırlarında bağımsız devlet kurma hakları olmak üzere Filistinlilerin haklarına ve kutsallarına karşı aşırılıktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.